Πρωταθλητής στην αξιοποίηση του προγράμματος «ΦιλόΔημος» ο δήμος Θάσου

Οι ώριμες μελέτες και οι στοχευμένες επιλογές συνέβαλλαν στη μεγάλη απορροφητικότητα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Θάσου-Ο προβληματισμός για τους λόγους οι οποίοι κρατάνε δεμένο το υδροπτέρυγο και οι εργασίες στο κλειστό Λιμεναρίων

Για το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» μίλησε στον ALPHA Radio 88,6 ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ, λέγοντας πως στο νησί υπήρξε μεγάλη απορροφητικότητα από το πρόγραμμα.

«Κάθε δήμος κάνει τον σχεδιασμό του και ετοιμάζεται στοχευμένα, κυρίως για έργα που έχει μεγάλη ανάγκη. Το “ΦιλόΔημος” είναι ένα καινούργιο πρόγραμμα το οποίο διαχειρίζεται το υπουργείο Εσωτερικών και αποστέλλεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Περιλαμβάνει έργα ύδρευσης, αποχέτευσης και σχολικών κτιρίων. Εμείς είχαμε έτοιμες μελέτες και προλάβαμε να πάρουμε κάποιους πόρους που φτάνουν τα 7 εκ. ευρώ, ενώ ετοιμαζόμαστε να πάρουμε και άλλα.

»Πήγαμε στοχευμένα, ωριμάσαμε τις μελέτες, έτσι ώστε, μόλις βγει η πρόσκληση, να υποβάλλουμε τις προτάσεις μας και να πάρουμε τα χρήματα. Κινηθήκαμε στον τομέα της ύδρευσης με 3 εκ. ευρώ, στοχεύσαμε σε ένα σύστημα ελέγχου διαρροών που είναι απαραίτητο. Στην αποχέτευση βάλαμε άλλα δύο εσωτερικά δίκτυα στη Σκάλα Καλλιράχης και Σωτήρος, κόστους 3.700.000 ευρώ, εντάξαμε την αναβάθμιση των παιδικών χαρών, τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων και την προμήθεια μηχανημάτων έργων. Είμαστε έτοιμοι τώρα να διεκδικήσουμε και άλλα χρήματα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να θωρακιστεί το νησί σε υποδομές για να σχεδιάσουμε ένα αξιόπιστο τουριστικό προϊόν», τονίζει ο κ. Χατζηεμμανουήλ.

Τι συμβαίνει με το υδροπτέρυγο;

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα δρομολόγια του υδροπτέρυγου. «Δεν είμαι σε θέση να ξέρω περισσότερες πληροφορίες. Αν και τώρα που φτάσαμε στη θερινή περίοδο, δε λειτουργήσει το υδροπτέρυγο, τότε σημαίνει ότι τα κριτήρια δεν ήταν οικονομικά, αλλά συμβαίνει κάτι άλλο. Το καλοκαίρι θα έχουμε απαντήσεις», ανέφερε ο δήμαρχος Θάσου.

Το κλειστό στα Λιμενάρια και η αποκατάσταση της στέγης

Ο κ. Χατζηεμμανουήλ μίλησε και για το κλειστό γήπεδο στα Λιμενάρια όπου στάζει η στέγη. «Αυτό ήταν έργο της Νομαρχίας και μετά της Περιφέρειας. Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στα χέρια μας και υπάρχει μια διαδικασία για την ανάθεση των εργασιών συντήρησης, όμως υπάρχει γραφειοκρατία μέχρι να εγκατασταθεί ο εργολάβος, ο οποίος και θα το αποκαταστήσει, γιατί είναι αδύνατον οι υπηρεσίες του δήμου να το κάνουν, επειδή δεν υπάρχουν τα μέσα», όπως ανέφερε ο δήμαρχος Θάσου.