Κίνημα Αλλαγής Καβάλας: Η υποχρέωση της δημάρχου Καβάλας να ζητήσει «συγνώμη» είναι αυτονόητη

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του κόμματος ασκεί σκληρή κριτική στη Δήμητρα Τσανάκα με αφορμή τις δηλώσεις σε τοπικό ραδιόφωνο περί καταφυγής στην πορνεία γυναικών, αν δεν τις έδινε δουλειά ο δήμος Καβάλας

Με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του Κινήματος Αλλαγής ασκεί σκληρή κριτική στη δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα για την αναφορά σε ραδιοφωνική της συνέντευξη για άνεργες γυναίκες που αν δεν τις έδινε δουλειά ο δήμος Καβάλας θα κατέληγαν στην πορνεία. Το ΚΙΝΑΛ με ανακοίνωσή του τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «είναι εξαιρετικά ντροπιαστικό και εξοργιστικό η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος Καβάλας να εκφράζει τέτοιες αναχρονιστικές και ακραίες απόψεις», ζητώντας, παράλληλα, να ζητήσει «συγνώμη».

Η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής Καβάλας

Η Δήμαρχος Καβάλας κα. Δήμητρα Τσανάκα σε πρόσφατη συνέντευξή της σε τοπική πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή δήλωσε μεταξύ άλλων πως κατά την διάρκεια της θητείας της δίνοντας δουλειά σε αρκετές γυναίκες, τις γλίτωσε από την εκπόρνευση.

Είναι πραγματικά αδιανόητο να θεωρεί κάποιος πως η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία, έπειτα από ιστορικούς αγώνες και κατακτήσεις των γυναικών για ίσα δικαιώματα και εξάλειψη των ανισοτήτων, είναι είτε στη δουλειά είτε στην εκπόρνευση.

Είναι εξαιρετικά ντροπιαστικό και εξοργιστικό η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος Καβάλας να εκφράζει τέτοιες αναχρονιστικές και ακραίες απόψεις και αντιλήψεις. Αποτελεί ύψιστη ύβρη για όσους και όσες αγωνίστηκαν και αγωνίζονται τόσο για την τιμή και την αξιοπρέπειά τους όσο και για τον καθημερινό τους βιοπορισμό.

Οι πολίτες της Καβάλας και ειδικά οι γυναίκες της Καβάλας δεν έχουν ανάγκη από μια Δήμαρχο που προσβάλλει τις αξίες και την υπόληψή τους.

Η υποχρέωση της κα. Τσανάκα να ζητήσει «συγγνώμη» είναι αυτονόητη.

Η εναντίωσή μας ως κοινωνία σε τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές είναι αναγκαία.