Σταύρος Θεοδωράκης: Υπάρχει πολύ… Ποτάμι στους αναποφάσιστους

Σίγουρος ότι το κόμμα του θα πάρει 5% στις ευρωεκλογές και θα εκλέξει δύο ευρωβουλευτές εμφανίστηκε από την Καβάλα ο επικεφαλής του Ποταμιού

Την πεποίθηση του ότι το Ποτάμι θα πάρει το 5% των ψήφων στις επερχόμενες ευρωεκλογές και θα εκλέξει δύο ευρωβουλευτές, όπως και στις προηγούμενες εκλογές για την ανάδειξη των μελών του ευρωκοινοβουλίου, εξέφρασε από την Καβάλα (τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην ΑΜΘ) ο Σταύρος Θεοδωράκης. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής (3/5) στο Ιμαρέτ ο επικεφαλής του Ποταμιού κάλεσε τον κόσμο να πει όχι στον δικομματισμό και να συνεισφέρει με την ψήφο του στην Ευρωπαϊκή αναγέννηση που το κίνημα του πρεσβεύει, συντασσόμενο με το όραμα του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν. «Η Ελλάδα μετά από μια μακρά περίοδο καραντίνας θα πρέπει να πρωταγωνιστήσει στην Ευρώπη κι αυτό θα συμβεί αν οι Έλληνες υποστηρίξουν τις αρχές της Ευρωπαϊκής αναγέννησης που το Ποτάμι εκπροσωπεί» τόνισε χαρακτηριστικά.

 

«Τον κόσμο τον απασχολεί ένα πράγμα. Κι αυτό είναι η οικονομία»

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τις αντιδράσεις του κόσμου και το βασικό τους αίτημα από τους πολιτικούς είπε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι τον κόσμο τον απασχολεί ένα πράγμα και αυτό είναι η οικονομία. Οι φόροι που θα πρέπει να πληρώσει και οι εισφορές». Σύμφωνα με τον κ. Θεοδώρακη για το μέγα αυτό πρόβλημα υπάρχουν δύο λύσεις. Η πρώτη έχει να κάνει με την μείωση του κομματικού κράτους που θα σημάνει και την μείωση της σπατάλης στο δημόσιο και η δεύτερη η παροχή κινήτρων στους νέους να μείνουν και να δραστηριοποιηθούν στη χώρα τους «για να μην γίνουμε μια χώρα συνταξιούχων» όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Το Μακεδονικό αντί να μας ενώσει, μας δίχασε»

Για την συμφωνία των Πρεσπών και την στάση του Ποταμιού που στήριξε με την ψήφο του την απόφαση της κυβέρνησης, αφού αρχικά επισήμανε ότι κατά την άποψη του το θέμα δεν αξιολογείται από τους πολίτες ως σημαντικό, εξέφρασε την απορία για το γεγονός ότι ένα εθνικό θέμα αντί να συσπειρώσει τους Έλληνες τους δίχασε. «Πριν την συμφωνία όλες σχεδόν οι χώρες του κόσμου αποκαλούσαν τα Σκόπια ως Μακεδονία. Με την συμφωνία των Πρεσπών το γειτονικό κράτος ονομάστηκε Βόρεια Μακεδονία και κυρίως ξεκαθαρίστηκε ότι η ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας είναι Ελληνική» τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι νέοι σκέφτονται το Ποτάμι

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εμφανίστηκε βέβαιος ότι το κόμμα του θα εκλέξει δύο ευρωβουλευτές και θα πάρει 5% των ψήφων, λέγοντας ότι «οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι νέοι σκέφτονται το Ποτάμι, ενώ ανάμεσα στο μεγάλο ποσοστό των αναποφάσιστων υπάρχει πολύ… Ποτάμι»!

Μαζί με 4 υποψήφιους ευρωβουλευτές

Μαζί με τον επικεφαλή του Ποταμιού στην εκδήλωση έδωσαν το παρών και 4 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κινήματος. Πρόκειται για τον πρέσβη επί τιμή Γιώργο Κακλίκη που μίλησε για τον κίνδυνο των εθνολαϊκιστών και την προσπάθεια να μειωθεί η φωνή και η δύναμη τους, το στέλεχος της Ευρωπαϊκής επιτροπής Γιώργο Κορκοβέλο που είπε ότι «χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη», τον καθηγητή πανεπιστημίου και πρώην επιστημονικό διευθυντή της εταιρείας δημοσκοπήσεων Prorata Γιάννη Κωνσταντινίδη, που μίλησε για την ανάγκη εξέλιξης της χώρας και την διεθνολόγο Τάνια Παλαμίδη.

Ευχάριστη νότα της εκδήλωσης αποτέλεσε η παρουσία μιας φιλικότατης γάτας, που κέρδισε τις εντυπώσεις και δεν… αρνήθηκε να φωτογραφηθεί με τον Σταύρο Θεοδωράκη και τους υποψηφίους ευρωβουλευτές.