Πάνος Καμμένος: Η Καβάλα θα γίνει ενεργειακή πρωτεύουσα της Ευρώπης χάρη και στη δική μας συμβολή

Περιοδεία του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων στον Νομό Καβάλας-Τι είπε για τη Συμφωνία των Πρεσπών και γιατί εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία-Γιατί δε θα μπορούσε να συνεργαστεί με το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στην Καβάλα βρέθηκε την Παρασκευή ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, παρουσία του αντιπροέδρου του κόμματος, Παναγιώτη Σγουρίδη και υποψήφιων ευρωβουλευτών.

Σε συνέντευξη Τύπου από το ξενοδοχείο ΕΓΝΑΤΙΑ ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της κυβέρνησης στα οποία συνέβαλλε και το κόμμα του οποίου ηγείται, όσον αφορά κυρίως τα ενεργειακά και τον ρόλο τον οποίο θα διαδραματίσει η περιοχή, λέγοντας ότι «η Καβάλα θα γίνει ενεργειακή πρωτεύουσα της Ευρώπη χάρη και στη δική μας συμβολή», ενώ επανέλαβε ότι η αξιοποίηση της υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου ήταν, είναι και θα είναι στις προτεραιότητες των ΑΝ.ΕΛΛ.

Όσον αφορά τις ευρωεκλογές, δήλωσε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συνειδητά δεν συμμετέχουν σε καμία από τις δυο μεγάλες πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς, όπως είπε, «τόσο οι Σοσιαλιστές όσο και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα έχουν τις ίδιες προεκλογικές δεσμεύσεις με βασικό στόχο να καταργηθούν τα έθνη κράτη. Θέλουν μια Ευρώπη πολύ διαφορετική από αυτή που οραματίστηκαν οι μεγάλοι ηγέτες της Ευρώπης, που οραματίστηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Οραματίστηκαν την Ευρώπη των λαών και των εθνών όπου το κάθε κράτος θα είχε τη δική του σημαία, τις δικές τους αρχές και αξίες. Τώρα πια η Ευρωπαϊκή Ένωση δια μέσου της παγκοσμιοποίηση οδηγείται σε μια Ευρώπη της γερμανικής παντοδυναμίας. Αυτή την Ευρώπη εμείς δεν τη θέλουμε, δεν την πιστεύουμε».

«Η προσπάθεια των δυο πρωταγωνιστών του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας να κάνουν τις εκλογές δημοψήφισμα είναι ένα λάθος μήνυμα που στέλνουν. Εξάλλου, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που θα εκλεγούν θα κάνουν το ίδιο πράγμα, θα ακολουθήσουν τις οδηγίες των δυο μεγάλων πολιτικών ομάδων, δηλαδή τις αρχές της παγκοσμιοποίησης. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητάμε να εκπροσωπηθούμε στην Ευρωβουλή για μια διαφορετική πορεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εμείς δε θα κεφαλαιοποιήσουμε τη δύναμη που θα μας δώσει ο ελληνικός λαός ως δεδομένο για τις επόμενες εθνικές εκλογές. Ζητάμε τη δύναμη των Ελλήνων για να εκπροσωπηθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Όσον αφορά τα εν οίκω, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τη δική μας πολιτική τη δείξαμε στον ελληνικό λαό κατά τη συμμετοχή μας στην κυβέρνηση. Εκεί όπου αναλάβαμε κυβερνητικές ευθύνες δεν επιτρέψαμε να παραχωρηθεί εθνική κυριαρχία και να παραχωρηθεί εξουσία στους θεσμούς. Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στα τέσσερα αυτά χρόνια που είχα την πολιτική ευθύνη δεν μπήκε ποτέ εκπρόσωπος της τρόικας και δεν ακολουθήσαμε ποτέ εντολές και διαταγές της».

Η Συμφωνία των Πρεσπών και η θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών και στην παραίτηση του ιδίου από την κυβέρνηση ο κ. Καμμένος τόνισε πως το κόμμα του δε διέθετε την πλειοψηφία για να ρίξει την κυβέρνηση ώστε να μην περάσει η συμφωνία.

«Οι υπουργοποιημένοι βουλευτές που αποστάτησαν κατά τη διάρκεια της εξόδου των Ανεξάρτητων Ελλήνων από την κυβέρνηση ακριβώς για το θέμα της Μακεδονίας, είχαν ήδη αποσκιρτήσει και είχαν ήδη συμφωνήσει την ανταλλαγή της καρέκλας τους με το υπουργικό τους θώκο», τόνισε, προσθέτοντας ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι το πρώτο πολιτικό κόμμα μετά τη μεταπολίτευση το οποίο παραιτείται από μια κυβέρνηση για ένα εθνικό θέμα. «Δεν πρόκειται ποτέ να υποχωρήσουμε και να παραδώσουμε τον όνομα Μακεδονία. Είμαστε αντίθετοι και με την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στην παραχώρηση του όρου Βόρεια Μακεδονία. Εμείς είμαστε απόλυτα ταυτισμένοι και ευθυγραμμισμένοι με τη γραμμή που λήφθηκε υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών όταν είχε η Ελλάδα αρνηθεί το οποιοδήποτε σύνθετο όνομα με τον όρο Μακεδονία».

«Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ένα κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη…»

Επέμεινε, επίσης, ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Νέα Δημοκρατία ακολούθησαν και θα ακολουθήσουν στην ουσία την ίδια γραμμή στο θέμα της ονοματοδοσίας των Σκοπίων, ενώ άσκησε δριμεία κριτική στη σημερινή Νέα Δημοκρατία.

«Για εμάς η Συμφωνία των Πρεσπών δεν ισχύει. Δεν υπάρχει καμία Βόρεια Μακεδονία. Θα αγωνιστούμε μέχρι να ανατραπεί. Όσον αφορά τη Νέα Δημοκρατία και τις θέσεις της, αυτή η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ένα κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι η Νέα Δημοκρατία του κ. Πλεύρη, του κ. Βορίδη, του κ. Γεωργιάδη. Τα στελέχη αυτά του ΛΑ.Ο.Σ. για τον Κώστα Καραμανλή ήταν τα άκρα. Η Νέα Δημοκρατία την οποία έζησα εγώ, δεν ήταν το κόμμα του κ. Τατσόπουλου και του κ. Ψαριανού. Αυτοί οι άνθρωποι ανήκουν σε άλλους χώρους. Δεν είναι η Νέα Δημοκρατία των φιλελεύθερων. Ποτέ η Νέα Δημοκρατία δε μίλησε για κατάργηση του οχτάωρου και του δώρου των Χριστουγέννων. Μ’ αυτήν τη Νέα Δημοκρατία δε θα μπορούσα να συνεργαστώ», δήλωσε με νόημα ο κ. Καμμένος.