Καβάλα: «Συγνώμη» από Μητσοτάκη για την αναστάτωση που προκάλεσε η επίσκεψή του στην Παναγία

Ο πρόεδρος της ΝΔ τηλεφώνησε ο ίδιος σε κάτοικο της συνοικίας που είχε διαμαρτυρηθεί στο facebook για την πρωτοφανή κινητοποίηση της Τροχαίας - «Είμαι σεμνός, δεν θα δημιουργούσα τέτοιον θόρυβο ως επισκέπτης», της είπε

Το απόγευμα του Σαββάτου 4 Μαΐου 2019, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στην πόλη της Καβάλας και κατευθύνθηκε στην Παναγία για να καταλύσει στο ξενοδοχείο Imaret, ενόψει της περιοδείας του στη Δράμα την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 και της ομιλίας του το βράδυ της ίδιας μέρας στο «κλειστό» της Καλαμίτσας.

Νωρίτερα το μεσημέρι, στελέχη της Τροχαίας Καβάλας προσπάθησαν τόσο με επιτόπιες «παρεμβάσεις» όσο και με… τηλεφωνήματα (!) να «καθαρίσουν» την κεντρική οδό της Παναγίας Θεοδώρου Πουλίδου από αυτοκίνητα ενόψει της άφιξης του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, προκαλώντας αναστάτωση σε κατοίκους και επισκέπτες.




Η ποιήτρια και κάτοικος Παναγίας Γεωργία Τριανταφυλλίδου προχώρησε στην παρακάτω ανάρτηση στο προσωπικό της προφίλ στο facebook:

ΕΡΧΕΤΑΙ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ. 
Συμβαίνει τώρα στην Καβάλα. Η τροχαία χτυπάει τα κουδούνια των σπιτιών επί της Θεοδώρου Πουλίδου, ζητώντας από τους ιδιοκτήτες να απομακρύνουν τα ήδη παρκαρισμένα αυτοκίνητα τους, σε όλο το μήκος της οδού μέχρι το Ιμαρέτ. Οι άνθρωποι σηκώνονται από το τραπέζι, άλλοι ψάχνουν τους οδηγούς κι άλλοι παραζαλισμένοι από τον μεσημεριανό ύπνο που διακόπηκε βίαια, τρέχουν και δεν προλαβαίνουν. Να ξεπαρκάρουν και να παρκάρουν πού; Κι όλα αυτά γιατί; Επειδή, λέει, θα επισκεφτεί το Ιμαρέτ ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Κι όποιος νομίζει ότι αυτή η ανάρτηση κρύβει πολιτικό υπαινιγμό, πλανάται πλάνην οικτράν. Και είναι μια τέτοια άποψη που χαντάκωσε τον τόπο τα τελευταία χρόνια. Για καμιά επίσκεψη, για κανέναν αρχηγό δεν ξεσηκώνουμε τους κατοίκους μιας συνοικίας μεσημεριάτικα. Προφανώς, κάτι τέτοιο γίνεται με την ανοχή της δημοτικής αρχής. Αν ναι, τότε λέγεται κατάχρηση εξουσίας. Διορθώστε με.

Η συνέχεια έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού η ανάρτηση της κ. Τριανταφυλλίδου, αφού έγινε γνωστή στον κ. Μητσοτάκη, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του δεύτερου ο οποίος δεν δίστασε να της τηλεφωνήσει στο κινητό της τηλέφωνο και να της ζητήσει να μεταφέρει προσωπικά τη δική του ειλικρινή «συγνώμη» σε όλους τους κατοίκους της συνοικίας για την αναστάτωση που προκλήθηκε δίχως ο ίδιος να το επιδιώξει.

Αργά το βράδυ, η Γεωργία Τριανταφυλλίδου έγραψε τα εξής:

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Πριν από δύο περίπου ώρες κι ενώ βρισκόμουν με τις φίλες μου σε γνωστό μπαράκι της πόλης, χτύπησε το κινητό μου τηλέφωνο. Με καλησπέρισε και μου ευχήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κύριος Μητσοτάκης,αφού μου είπε ότι ενημερώθηκε για το περιεχόμενο της ανάρτησής μου, εξέφρασε την ειλικρινή του συγγνώμη για την αναστάτωση που άθελά του προκάλεσε, τονίζοντας:
– Oυδέποτε αυτός ή η προσωπική του ασφάλεια ζήτησαν πρόσθετα μέτρα. Έχει επισκεφτεί τη συνοικία της Παναγίας στο παρελθόν και πάλι ως αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνοικία που του αρέσει πολύ, χωρίς να απαιτήσει παρόμοια κινητοποίηση.
– Μου ζήτησε να μεταφέρω την ειλικρινή του συγγνώμη στους κατοίκους. “Είμαι σεμνός, δεν θα δημιουργούσα τέτοιον θόρυβο ως επισκέπτης”
– Προφανώς, επέδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο οι τοπικές αρχές.
Τι είπα εγώ:
Eπανέλαβα ότι το σχόλιό μου δεν του απευθυνόταν προσωπικά. Άλλωστε, φαίνεται. Εξήγησα ότι η Παναγία ταλαιπωρείται κάθε φορά που υποδέχεται είτε τον πρωθυπουργό είτε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είτε τον πατριάρχη Αλεξανδρείας.
Του εξήγησα, επίσης, ότι ο τοίχος μου από πεποίθηση έχει πολύ λίγους “φίλους”, λέω τον πόνο μου ως κάτοικος και δεν τον διαφημίζω. Τον ευχαρίστησα θερμά για την άμεση αντίδρασή του -πάντα, μα πάντα χρειάζεται γενναιότητα για να ζητήσεις συγγνώμη, πόσο μάλλον όταν επιλέγει να το κάνει ένας πολιτικός από έναν πολίτη που δεν γνωρίζει προσωπικά με τρόπο ειλικρινή και φιλικό.

Γνωριζόμαστε όλοι σ’ αυτή την πόλη. Ας μη βιαστούν διάφοροι να υποθέσουν διάφορα. Σε καμιά περίπτωση δεν θα απέκρυπτα το γεγονός της τηλεφωνικής μας συνομιλίας. Μου ζήτησε συγγνώμη και μου ζητήθηκε να μεταφέρω τη συγγνώμη του. Εγώ αποφάσισα να τη μεταφέρω εκεί όπου εκφράστηκε η αρχική μου δυσφορία. Σαν να λέμε, δεν απαιτήθηκε επανόρθωση. Αλλά δεν μπορώ να “ανοίξω” τον τοίχο μου σε κανένα στέλεχος της παράταξής του. Είναι πολύ εύκολο να σκεφτεί κανείς ότι όλα γίνονται επειδή πλησιάζουν εκλογές και τότε το “οικοδόμημα” της συγγνώμης υποχωρεί σαν χάρτινος πύργος. Και είναι πολύ δύσκολο να αποδιώξει αυτή τη σκέψη. Αλλά διανύω πια το 51ο έτος της ηλικίας μου και εκτιμώ τη συγγνώμη απ’όπου κι αν προέρχεται. Οι δεύτερες σκέψεις είναι φθοροποιές. Τέλος, θέλω να πω ότι η Παναγία έχει άπειρα προβλήματα και να καλέσω τις τοπικές αρχές να επιδείξουν ζήλο στην επίλυσή τους. Κι εκεί μακάρι να φτάσουν ως την υπερβολή. Κλείνοντας το τηλέφωνο, είπα στις φίλες μου ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις ζήτησε συγγνώμη για την μεσημεριανή αναστάτωση. Με κοίταξαν χαμογελώντας και ζήτησαν να μάθουν τι ακριβώς πίνω και δεν τους δίνω.