Μητσοτάκης από Καβάλα: Μαζί με τον Χρήστο Μέτιο για την επόμενη μέρα στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Διαστάσεις εθνικών εκλογών έδωσε στις ευρωεκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης-Τι δεσμεύτηκε να κάνει την επομένη των εκλογών-Τι είπε για πρωτογενή πλεονάσματα, τη Συμφωνία των Πρεσπών και γιατί απάντησε με ένα τραγούδι του Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Σύνθημα νίκης από το «πρώτο ημίχρονο του ματς» έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης από την Καβάλα και από το γεμάτο με πάνω από 2.500 κόσμο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» το απόγευμα της Κυριακής 5 Μαΐου 2019.

Στην ανοιχτή ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε την ΑΜ-Θ «να καταψηφίσει την κυβέρνηση της παρακμής και του διχασμού αρχής γενομένης από τις ευρωεκλογές». Το «παρών» στην μεγάλη εκδήλωση έδωσαν δεκάδες τοπικά στελέχη της ΝΔ, αυτοδιοικητικοί και υποψήφιοι στο πρώτο και δεύτερο βαθμό της αυτοδιοίκησης, όπως ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χρήστος Μέτιος, η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο και ο υποψήφιος βουλευτής Μακάριος Λαζαρίδης.




Παρόντα στην εκδήλωση όμως ήταν και πολλά στελέχη της κεντρικής πολιτικής σκηνής, όπως ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Γιώργος Κύρτσος και ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε έκκληση προς τους νέους ανθρώπους να συμμετάσχουν ενεργά στις εκλογές της 26ης Μαΐου, μην αφήνοντας άλλους να αποφασίζουν γι’ αυτούς και τους προέτρεψε ν’ αφήσουν μακριά την τοξικότητα και την πόλωση της πολιτικής ζωής και να ψηφίσουν «με την καρδιά και το μυαλό, κρίνοντας μας όλους αυστηρά και χωρίς προκαταλήψεις να σκεφτούν τι έγινε στη χώρα τα τελευταία χρόνια».

Μάλιστα, κάνοντας ως γονιός και ο ίδιος, μια προσωπική αναφορά στα δικά του παιδιά, υπογράμμισε ότι η αγωνία όλων των οικογενειών για τα παιδιά τους είναι κοινή «να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια καλύτερη Ελλάδα από αυτήν που παραλάβαμε». Σημείωσε ότι οι Έλληνες πολίτες μπορούν και πρέπει να ελπίζουν σε μια φωτεινή και αισιόδοξη Ελλάδα «που με αυτοπεποίθηση μπορούμε να κάνουμε πράξη».

«Το νέο ξεκίνημα», τόνισε, «περνάει μέσα από μια μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ώρα ν’ αφήσουμε πίσω το γκρίζο και να ελπίζουμε ότι μπορεί να ανατείλει μια νέα Ελλάδα. Ο κ. Τσίπρας φοβάται να κάνει εθνικές εκλογές και για το λόγο αυτό τις σπρώχνει όλο και πιο πίσω».

Η ταύτιση Πολάκη-Τσίπρα

«Ο Τσίπρας τρέμει τις εκλογές» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως τελειώνουμε με την χειρότερη κυβέρνηση από την μεταπολίτευση. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχείρησε την πλήρη ταύτιση Πολάκη-Τσίπρα ενόψει της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή κάνοντας λόγο για φασιστικές νοοτροπίες και κυνισμό από πλευράς του αναπληρωτή υπουργού Υγείας. Μίλησε για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο είναι «μία ανακύκλωση των φθαρμένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ», χαρακτηρίζοντας τον Κόκκαλη ως τον άνθρωπο-επιτομή της διαπλοκής.

«Θέλετε την Ελλάδα των Πολάκηδων ή την Ελλάδα των πολλών;»

«Είμαστε το κόμμα των πολλών, το κόμμα που δεν κάνει ταξικές διακρίσεις» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης δίνοντας το στίγμα των επερχόμενων εκλογών συμπληρώνοντας: «θέλετε την Ελλάδα των Πολάκηδων ή την Ελλάδα των πολλών;». Στάθηκε στη συμπλήρωση 40 χρόνων από την είσοδο της χώρας στην ΕΟΚ, τονίζοντας ότι ήταν επιλογή της ΝΔ όπως και η υπογραφή της συνθήκης του Μάαστριχτ από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, σχολιάζοντας πως η ΝΔ κράτησε την Ελλάδα στο ευρώ.

«Η χώρα έχει σύνορα και πρέπει να φυλάσσονται»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα σημαντικά διακυβεύματα που κρίνονται σήμερα στην Ε.Ε. όπως το μεταναστευτικό σημειώνοντας πως «εμείς πιστεύουμε ότι η χώρα έχει σύνορα και πρέπει να φυλάσσονται, αναγνωρίζουμε όμως ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης και τα σύνορα της  Ευρώπης είναι και σύνορα της Ελλάδας.

Ο σύμμαχος Βέμπερ

«Μπορεί η οικονομία μας να γίνει από χαμηλής παραγωγικότητας σε οικονομία ψηφιακής ανάπτυξης. Όλα αυτά είναι αποφάσεις που θα ληφθούν στην Ευρώπη και εμείς πρέπει να είμαστε παρόντες. Την επόμενη μέρα θα πάω στην Ευρώπη και θα διεκδικήσω χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα, που σημαίνει λιγότερους φόρους, περισσότερους πόρους για κοινωνική ανάπτυξη. Ο Βέμπερ, ο πιθανότερος νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία από την Αθήνα. Τον κατηγόρησαν για ανθέλληνα, είναι όμως σύμμαχός μας, εμπιστεύεται τη ΝΔ» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης για την θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη.

«Πολιτικός χορηγός της Χρυσής Αυγής ο Αλέξης Τσίπρας»

Στη συνέχεια άσκησε σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζοντας ότι «αναγνωρίζεται ότι η ΝΔ είναι η μεγάλη δύναμη που είναι το ανάχωμα στον λαϊκισμό. Η Χρυσή Αυγή στη χώρα μας έχει πολιτικό χορηγό τον Αλέξη Τσίπρα. Εμείς είμαστε το ανάχωμα στα άκρα. Είμαστε υπερήφανοι για την εθνική μας ταυτότητα, δεν ντρεπόμαστε να σηκώσουμε ψηλά τη σημαία, για αυτό και θα δώσουμε μάχη να απαλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες από την Συμφωνία των Πρεσπών».

 Αξιοκρατία και ποιότητα το πρόταγμα της ΝΔ

«Το ψηφοδέλτιό μας συνδυάζει την εμπειρία με την ανανέωση, συνενώνει πολιτικές διαδρομές, είναι άνθρωποι που γνωρίζουν καλά την Ευρώπη, αυτό το ψηφοδέλτιο είναι η καλύτερη απόδειξη ότι στη ΝΔ πρόταγμα μας είναι η αξιοκρατία και η ποιότητα. Οι ευρωεκλογές θα είναι μια ευκαιρία να μιλήσουμε για την Ευρώπη, αλλά και για τα δικά μας, θα είναι το πρώτο ημίχρονο στο ματς που θέλω να το κερδίσουμε, το δεύτερο ημίχρονο θα είναι οι εθνικές εκλογές» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ξεκάθαρη στήριξη στον Χρήστο Μέτιο

Στη συνέχεια έβαλε τις δικές του προτεραιότητες και για την ΠΑΜ-Θ εξηγώντας πως «θα μιλήσουμε εμείς προγραμματικά ανά περιφέρεια, θα μιλήσουμε για το πώς οι οργανωμένες ομάδες παραγωγών μπορούν να απολαμβάνουν μειωμένη φορολογία, θα μιλήσουμε για την ανάγκη να έχουμε περισσότερα εγγειοβελτιωτικά έργα τα οποία θα σχεδιάσει και θα υλοποιήσει ο Χρήστος Μέτιος ως Περιφερειάρχης. Θα μιλήσουμε για το πώς μπορούμε να μετατρέψουμε την Καβάλα σε έναν τουριστικό προορισμό 12 μήνες τον χρόνο και όχι μόνο το καλοκαίρι, όχι μόνο για τις ωραίες παραλίες. Θα δείξουμε πόσο σημαντική επιλογή ήταν η ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων μας, θα μιλήσουμε για το πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε υποδομές, όπως τα λιμάνια της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης, αλλά και τα οδικά δίκτυα που πρέπει να τα εκσυγχρονίσουμε, θα μιλήσουμε για τα δημόσια πανεπιστήμια από τώρα μέχρι τις εκλογές και πιστεύω ότι οι πολίτες θα μας ακούσουν και θα μας εμπιστευτούν».

Κάλεσμα σε όλους τους ψηφοφόρους

Τελειώνοντας την ομιλία ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε πως «εμείς θα μιλάμε θετικά και όχι αρνητικά. Δίνουμε την ελπίδα και την αισιοδοξία ότι θα αλλάξει η χώρα. Αυτή η φωτεινή Ελλάδα θα ξημερώσει το βράδυ της 26ης Μαΐου. Απευθυνόμαστε σε όλους, σε συμπολίτες που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντάς τους ότι έχουν δικαίωμα να διορθώσουν τις επιλογές τους, αλλά και σε άλλους ψηφοφόρους και τους λέμε να μη χαραμίσουν την ψήφο τους σε κόμματα που δε θα μπορούν να κάνουν τη διαφορά την επόμενη μέρα, σε όσους μας εγκατέλειψαν και τους λέμε να γυρίσουν πίσω στο σπίτι τους τη ΝΔ, τη νέα γενιά και τους λέμε ότι η συμμετοχή είναι δύναμη, απευθύνομαι στους νέους ανθρώπους με τον στίχο του Βασίλης Παπακωνσταντίνου «φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για ‘μένα χωρίς εμένα». Στο σύνθημα ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν, εμείς απαντάμε ότι δεν τελειώνουμε ποτέ, η ΝΔ δεν τελειώνει ποτέ».

Δείτε φωτογραφίες από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κλειστό της Καλαμίτσας