Μακάριος Λαζαρίδης: Προτεραιότητα για τον Κ. Μητσοτάκη η εκμετάλλευση της Γεωθερμίας στη Βόρεια Ελλάδα

Ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ για την ΠΕ Καβάλας μίλησε στην Ξάνθη σε ημερίδα για τη Γεωθερμία και για το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί για την οικονομική ανάπτυξη και για την ενίσχυση της απασχόλησης στην περιοχή

«Η Γεωθερμία, αυτή η φυσική θερμική και ανανεώσιμη πηγή ενέργειας  μπορεί να βοηθήσει την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονία-Θράκης, αλλά και ταυτόχρονα να αποτελέσει έναν αναπτυξιακό άξονα αιχμής που θα ωφελήσει ιδιαίτερα τις τοπικές κοινωνίες. Την ίδια στιγμή, όμως, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τη σημαντική καθυστέρηση που υπάρχει στη χώρα μας στην προώθηση της έρευνας και ανάπτυξης της γεωθερμικής ενέργειας. Μια καθυστέρηση αδικαιολόγητη». Αυτό τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και Σύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στην ημερίδα του “Energy and Hubs” η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 10 Μαΐου 2019 στην πόλη της Ξάνθης, με πρωτοβουλία του ViaDiplomacy.

Στην ομιλία του, ο κ. Λαζαρίδης πρόσθεσε ότι «στο πλαίσιο αυτό, αποτελεί προτεραιότητα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η εκμετάλλευση της Γεωθερμίας στην Βόρεια Ελλάδα. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πιστεύει ότι μπορούμε να καλύπτουμε το κόστος της ενέργειας των θερμοκηπίων μέσα από τη Γεωθερμία. Αυτό θα δώσει στις παραγωγές των αγροτών μας ένα τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα. Και όπως έχει επισημάνει, είναι κρίμα που τέτοιες πρωτοβουλίες, εκεί που έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε τζάμπα ενέργεια, δεν τις έχουμε εκμεταλλευτεί μέχρι σήμερα. Στο χέρι μας, λοιπόν, είναι αυτές οι επενδύσεις να πάρουν σάρκα και οστά συμβάλλοντας έτσι στην οικονομική ανάπτυξη και στην ενίσχυση της απασχόλησης σε αυτήν την τόσο σημαντική γωνία της Ελλάδας».