Περιοδεία της υπουργού Μακεδονίας-Θράκης στην Καβάλα [φωτογραφίες]

Η Ελευθερία Χατζηγεωργίου έκανε λόγο για «μικροκομματικά παιχνίδια» του δήμου και της Περιφέρειας στο θέμα της πεσμένης γέφυρας-Συνάντηση με τον Άρη Βέρρο και τους υποψήφιους με τη Συμπαράταξη Πολιτών

Περιοδεία στον Νομό Καβάλας πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης 14 Μαΐου η υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, έχοντας σειρά επαφών με φορείς του Νομού. Πιο συγκεκριμένα, η κ. Χατζηγεωργίου αρχικά επισκέφθηκε το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων στα Κηπιά, ενώ έπειτα βρέθηκε στη Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης.

Στη συνέχεια η υπουργός μετέβη στην Καβάλα, πραγματοποιώντας επίσκεψη στο Μουσείο Καπνού όπου είχε και συναντήσεις με το Δ.Σ. του Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων Ιστορίας Καπνού (ΙΚΚΙΚ) και ενημέρωση για τις δράσεις του.

Το βράδυ συναντήθηκε με την Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ-ΑΜ και τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Καβάλας στα γραφεία του ΤΕΕ στην Καβάλα, ενώ η επίσκεψή της ολοκληρώθηκε με συνάντηση με τον υποψήφιο δήμαρχο Καβάλας με τον συνδυασμό Συμπαράταξη Πολιτών Άρη Βέρρο, στην πλατεία Καπνεργάτη.

«Είναι πολύ σημαντικό να βγαίνουμε από τα γραφεία μας και να επισκεπτόμαστε διάφορες περιοχές»

H κ. Χατζηγεωργίου στις δηλώσεις της στα τοπικά ΜΜΕ ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Μου δίνεται η δυνατότητα μετά από δύο μήνες στο υπουργείο Εσωτερικών και το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης να επισκεφθώ τις περιοχές της αρμοδιότητάς μου και τις 3 Περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδος. Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην Καβάλα ως υπουργός, αλλά όχι και στην ΑΜ-Θ και με αυτήν την αφορμή έρχομαι να συναντήσω φορείς και ανθρώπους, να συζητήσω μαζί τους και να δω τα πραγματικά προβλήματα, ώστε να δώσουμε λύσεις τόσο για την Καβάλα όσο και ευρύτερα για την ΑΜ-Θ. Είναι πολύ σημαντικό να βγαίνουμε από τα γραφεία μας και να επισκεπτόμαστε διάφορες περιοχές, να συζητάμε και να βρίσκουμε λύσεις για την Περιφέρειά μας».

«Ο δήμος και η Περιφέρεια γύρισαν την πλάτη τους στην κυβέρνηση για τη γέφυρα»

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχει εξέλιξη στο ζήτημα της πεσμένης γέφυρας στο παλιό Νοσοκομείο, εξήγησε πως: «Η ευθύνη, όπως ξέρετε, δεν ανήκει ούτε στην προκάτοχό μου, ούτε στην κυβέρνηση. Ανήκει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τόσο στον δήμο Καβάλας όσο και στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, ενώ από την πρώτη στιγμή τόσο η Κατερίνα Νοτοπούλου όσο και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης βρέθηκαν στην Καβάλα και είπαν ότι η κυβέρνηση θα είναι δίπλα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και μπορεί να βοηθήσει άμεσα στην επίλυση του προβλήματος.

Ωστόσο, ο δήμος και η Περιφέρεια γύρισαν την πλάτη στην κεντρική εξουσία, οπότε τις ευθύνες πρέπει να τις αναζητήσετε σε άλλη κατεύθυνση, στον δήμο και την Περιφέρεια, που θέλοντας να παίξουν μικροκομματικά παιχνίδια γύρισαν την πλάτη στην κυβέρνηση. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε στη διάθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ακόμη και σήμερα, αν και εφόσον αυτή το επιθυμεί να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο, ώστε αυτό το έργο να γίνει άμεσα».

Η κ. Χατζηγεωργίου δεσμεύτηκε ότι θα επισκεφτεί την Καβάλα και μετά τις εκλογές, ενώ η επίσκεψή της στην πόλη έκλεισε με χαλαρή κουβέντα με τους υποψηφίους της Συμπαράταξης Πολιτών στην πλατεία Καπνεργάτη.