Μακάριος Λαζαρίδης: Ο Κ. Μητσοτάκης μίλησε για 7ήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων, όχι για 7ήμερη εργασία

Διευκρινίσεις για τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ από τον υποψήφιο βουλευτή Καβάλας και σκληρή κριτική για τα «χονδροειδή ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ», όπως αναφέρει ο ίδιος

Τη δική του ερμηνεία για την τοποθέτηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη περί 7ημερης εργασίας, εφόσον συμφωνήσουν εργοδοσία και εργαζόμενοι, με αυξημένες αποδοχές και δικαιώματα, δίνει μιλώντας στον ALPHA Radio 88,6 και στον δημοσιογράφο, Νίκο Χαζαρίδη ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ και υποψήφιος βουλευτής για την Καβάλα, Μακάριος Λαζαρίδης.

Οι δηλώσεις του Μακάριου Λαζαρίδη στον ALPHA Radio 88,6.

«Πάνω στην απελπισία τους στον ΣΥΡΙΖΑ νομίζουν πως με τόσο χονδροειδή ψέματα θα περιορίσουν την ήττα τους, όμως ματαιοπονούν. Ο κ. Τσίπρας ξέρει πως ο κ. Μητσοτάκης δε μίλησε για 7ημερη εργασία, αλλά για επταήμερη λειτουργία επιχειρήσεων. Ξέρει όλη η κυβέρνηση πως αναφερόταν σε συγκεκριμένη εταιρία, την Παπαστράτος, στην οποία οι εργαζόμενοι δουλεύουν πενθήμερο και 37 αντί 40 ώρες την εβδομάδα.

»Ξέρει, επίσης, ότι οι εργαζόμενοι στους οποίους αναφέρθηκε ο κ. Μητσοτάκης έχουν καλύτερες αμοιβές. Ο κ. Τσίπρας για να διαστρεβλώσει τις θέσεις μας και να εξαπατήσει τους πολίτες, φτάνει στο σημείο να καταγγέλλει μια σύμβαση που η δική του κυβέρνηση ενέκρινε. Η μετατροπή του 5ημερου σε 7ημερου δεν υπάρχει. Μιλάμε για λειτουργία της εταιρίας, όπου αυτή θα λειτουργεί για 7 ημέρες και όχι οι εργαζόμενοι.

»Η συγκεκριμένη επιχείρηση έκανε επένδυση 300 εκ. ευρώ και έφυγε από το κλασικό τσιγάρο και πήγε στην ηλεκτρονική συσκευή. Εκεί, επειδή κάνει εξαγωγές στην Αμερική, θεώρησε πως έπρεπε να λειτουργεί 7 ημέρες και όχι να δουλεύουν οι εργαζόμενοι 7 ημέρες. Αυτό το εφαρμόζει η συγκεκριμένη εταιρία με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης. Αν υποθέσω ότι ο κ Τσίπρας μιλάει για 7ημερη εργασία, την εφάρμοσε πρώτη η υπουργός Εργασίας κ. Αχτσιόγλου.

»Τονίζω όμως πως εμείς μιλάμε για λειτουργία της επιχείρησης και από τη στιγμή που υπάρχει συμφωνία της εταιρίας με τους εργαζόμενους, το κράτος δεν έχει καμία παρέμβαση. Η οικονομία θα πρέπει να είναι ελεύθερη και τους κανόνες τους βάζει η εργοδοσία μαζί με τους εργαζόμενους που αποδέχτηκαν τη συμφωνία και φτάσανε να δουλεύουν 3 ώρες λιγότερες την εβδομάδα με τα ίδια χρήματα. Η κριτική πρέπει να ασκείται στην κυβέρνηση».