Άρης Βέρρος: Ξεκινήσαμε ένα ταξίδι βάζοντας μπροστά τους νέους και τις νέες [φωτογραφίες]

Ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας και επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική του ομιλία, εστιάζοντας στο νεανικό ψηφοδέλτιο, αλλά και στο ποιοι ΔΕΝ πρέπει να τον εμπιστευτούν

Σε… πείσμα του καιρού, ο οποίος είχε αρχίσει να αγριεύει, ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Άρης Βέρρος επέλεξε την πλατεία Καπνεργάτη για την κεντρική προεκλογική του ομιλία το βράδυ της Πέμπτης 24 Μαΐου 2019, ζητώντας τη στήριξη των καβαλιωτών ενόψει των εκλογών στην αυτοδιοίκηση.

Ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών μίλησε αρχικά για την δεκαετή διαδρομή της παράταξης στα αυτοδιοικητικά πράγματα, ενώ τόνισε ότι το ψηφοδέλτιο στήθηκε με ποιοτικά χαρακτηριστικά και με πολλούς νέους, παρουσιάζοντας όλους τους υποψήφιους του συνδυασμού.

«Έχουμε το πιο νεανικό ψηφοδέλτιο του δήμου»

«Τι καταφέραμε; Να έχουμε το πιο νεανικό ψηφοδέλτιο στον δήμο Καβάλας -μικρότερη σε ηλικία υποψήφια είναι μόλις 20 χρόνων– με το 40% περίπου να είναι άνθρωποι που ανήκουν στη νέα γενιά. Πρόκειται φυσικά για επίτευγμα, καθώς αν είναι μία φορά δύσκολο να πείσεις τους νέους να ψηφίσουν, είναι χίλιες φορές δυσκολότερο να τους πείσεις να συμμετέχουν στη διαμόρφωση της πολιτικής.

»Καταφέραμε ακόμη να εκπροσωπούνται τα δύο φύλα ισόποσα. Να έχουμε ένα ψηφοδέλτιο ανανεωμένο κατά μεγάλο ποσοστό, καθώς το 60% των υποψηφίων μας συμμετέχουν σε αυτοδιοικητικές εκλογές για πρώτη φορά, παρά το γεγονός ότι ο καθένας και η καθεμία είναι ενεργός πολίτης, δραστήριοι, ενταγμένοι σε συλλόγους, κινήματα, συνδικάτα, φορείς. Είναι μέλη της κοινωνίας των πολιτών.

»Πετύχαμε να συμμετέχουν άνθρωποι από τον χώρο της οικολογίας, τον τομέα της υγείας, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, άνθρωποι του νομικού κόσμου, άνθρωποι του μεροκάματου, φιλόζωοι, φεμινίστριες, άνθρωποι της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, πολίτες που στάθηκαν αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και στους μετανάστες πρώτης γενιάς, υπερασπιστές των δικαιωμάτων των Ανθρώπων με Αναπηρία, άνθρωποι της αγοράς. Γιατί εμείς βάζουμε πρώτα απ’ όλα τον άνθρωπο. Και πάνω σ’ αυτήν τη βάση θα χτίσουμε», ανέφερε ο κ. Βέρρος.

«Μη με ψηφίσετε, αν…»

Στη συνέχεια περιέγραψε τι είδους δήμαρχος θα είναι, καλώντας τους πολίτες να μην τον ψηφίσουν αν περιμένουν από αυτόν αυτό που δεν είναι, λέγοντας: «Αν λοιπόν θέλετε έναν δήμαρχο πειθήνιο, ελεγχόμενο, που να ψάχνει συνεχώς δικαιολογίες για πράγματα που δεν έκανε, μη με ψηφίσετε!

  • Αν θέλετε ένα δήμαρχο που θα σας βάλει σε δουλειά, που αν δεν τον ψηφίσετε θα σας βγάλει από την δουλειά, τότε λυπάμαι αλλά χάσατε
  • Αν θέλετε δήμαρχο κλεισμένο στο γραφείο του, μπερδεμένο από τις συμβουλές των συνεργατών του, εγκλωβισμένο στην κομματική πειθαρχία, μην με στηρίξετε
  • Αν θέλετε ένα δήμαρχο που διαβάζει ό,τι του γράφουν οι συνεργάτες του, που έχει υπέρμετρο ΕΓΩ, που έχει όνειρο ζωής να καθίσει στο δημαρχικό θώκο, τότε δεν σας κάνω
  • Αν θέλετε να στηρίξετε μία παράταξη που ο επικεφαλής της ανταλλάσσει δαχτυλίδια διαδοχής, τότε η Συμπαράταξη Πολιτών δεν είναι για εσάς

»Αν θέλετε ένα κατ’ επίφαση προοδευτισμό που δεν θα υψώνει το βλέμμα και δεν θα συγκρούεται με ακροδεξιές φωνές αλλά θα δέχεται να τους δίνει δημόσιο χώρο και δεν θα ‘χει πρόβλημα να καθίσει στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσει, τότε μην μας εμπιστευτείτε. Γιατί για εμάς η διοίκηση του δήμου δεν είναι ούτε καρέκλα ούτε έπαθλο. Είναι ευθύνη και καθήκον.  Είναι στόχοι, πρόγραμμα, δουλειά, δημοκρατία, τόλμη».

Οι προτεραιότητες της Συμπαράταξης Πολιτών

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της Συμπαράταξης Πολιτών είπε: «Πρώτα και κύρια, το βάρος θα δοθεί στη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών και στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής. Γιατί μπορεί να έχουμε βγει από τα μνημόνια, αλλά τα σημάδια της κρίσης είναι ακόμα εδώ.

»Σε ό,τι αφορά τα ανολοκλήρωτα έργα τα οποία θα βελτιώσουν την εικόνα του δήμου θα πρέπει να σταθούμε στις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, ώστε να ενταχθεί οριστικά ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Να ολοκληρωθεί επιτέλους η Μεγάλη Λέσχη, να ολοκληρωθεί το έργο τη Δημοτικής Καπναποθήκης, το έργο ανακαίνισης του παραρτήματος Προστασίας Παιδιού και φυσικά η ανάπλαση της πλατείας Καπνεργάτη.

»Η Συμπαράταξη Πολιτών βάζει ως προτεραιότητά της το έργο υδροδότησης των κοινοτήτων του πρώην δήμου Φιλίππων από τις πηγές Κεφαλαρίου. Την ολοκλήρωση της διαχείρισης απορριμμάτων, ειδικά τώρα που από το 2020 θα επιβάλλονται βαριά πρόστιμα. Την αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων, τη λειτουργία, επιτέλους, του δημοτικού φυτωρίου-θερμοκηπίου. Την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου αστικού σχεδιασμού παρεμβάσεων για τη συνοικία της Παναγίας. Την αξιοποίηση των καπναποθηκών και την αναβάθμιση των προσφυγικών οικισμών. Τη δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης. Την αξιοποίηση του “Διόνυσου”. Τη δημιουργία ενός σύγχρονου Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων.

»Τέλος, ως επόμενη διοίκηση διεκδικούμε να αποδοθεί στον δήμο Καβάλας η περιουσία που ανήκει στους δημότες του όπως τα πρώην στρατόπεδα Ασημακοπούλου και Κοτσάλου, το παραθαλάσσιο μέτωπο, το παλιό νοσοκομείο και τα παλιά δικαστήρια».