Οι εντυπωσιακές επιδόσεις του Κωστή Σιμιτσή στην Καβάλα και την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ξεπέρασε το εκλογικό ποσοστό του Κινήματος Αλλαγής - Τι δήλωσε ο ίδιος περί «διακριτής πλειοψηφίας των συντηρητικών δυνάμεων» και για την προοπτική των συνεργασιών

Τέταρτη δύναμη στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ανέδειξαν οι Εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 την «Περιφέρεια σε δράση» με επικεφαλής τον Κωστή Σιμιτσή με ποσοστό περίπου 11%, τη στιγμή που η αντίστοιχη απόδοση του Κινήματος Αλλαγής, του κόμματος που στήριξε τον συνδυασμό, πέτυχε σε επίπεδο ΠΑΜ-Θ στις Ευρωεκλογές ποσοστό ποσοστό κάτω του 8%.

Ο πρώην Δήμαρχος Καβάλας, όπως ήταν αναμενόμενο, κεφαλαιοποίησε την αναγνωρισιμότητα της υποψηφιότητάς του κατά κύριο λόγο στην Εκλογική Περιφέρεια της Καβάλας, πιάνοντας το εκλογικό του «ταβάνι» και πετυχαίνοντας ένα εντυπωσιακό ποσοστό της τάξης του 21%, πλησιάζοντας σε απόσταση «αναπνοής» το αντίστοιχο του νυν Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου και της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης!
Ο ίδιος, αργά το βράδυ των εκλογών, δήλωσε τα εξής:

«Το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, αποτυπώνει τις αποφάσεις που έλαβε ο κυρίαρχος λαός της περιοχής για το πως και από ποιους επιθυμεί να διοικηθεί η Περιφέρειά μας. Οι συντηρητικές δυνάμεις έχουν σχηματίσει μια διακριτή πλειοψηφία.

Αν και υπάρχουν περιθώρια για πολλές αναλύσεις επί των αποτελεσμάτων σε κάθε περιοχή χωριστά, καθώς εντοπίζονται σημαντικές διαφοροποιήσεις στην εκλογική συμπεριφορά, το συμπέρασμα είναι ένα και βασικό: ήδη έχουν προκύψει οι συσχετισμοί του επόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου και βάσει αυτών οφείλουμε όλοι να ετοιμαστούμε για τη νέα εποχή στο δεύτερο βαθμό Αυτοδιοίκησης.

Απομένει μόνο η ετυμηγορία του εκλογικού Σώματος για το νέο περιφερειάρχη κι ακολουθεί μια περίοδος σκληρής δουλειάς για όλους. Ο συνδυασμός μας «Περιφέρεια σε Δράση» είναι έτοιμος να συμβάλλει ώστε να ανοίξει μια νέα, εποικοδομητική περίοδος κατά την οποία η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα δει καλύτερες μέρες, με τις πολιτικές δυνάμεις ενωμένες κι έτοιμες να προσφέρουν μέσα από διαδικασίες πολιτικών συνθέσεων και συναινέσεων».