Ετοιμάζεται το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα. Ποια ονόματα «παίζουν»

Μόνοι «σίγουροι» οι τρεις εν ενεργεία βουλευτές του κόμματος - Στόχος η ανανέωση των υποψήφιων βουλευτών κατά 50%

Στα «χέρια» της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται από την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 η λίστα με όλα τα ονόματα των προσώπων που είτε ενδιαφέρονται οι ίδιοι είτε έχουν προταθεί για να συμμετέχουν στις επικείμενες εθνικές εκλογές ως υποψήφιοι βουλευτές στην Περιφερειακή Ενότητα της Καβάλας.

Τα τελευταία 24ωρα η Επιτροπή συνεδριάζει καθημερινά, με στόχο εντός των επόμενων ημερών να έχουν καταρτιστεί οι τελικές λίστες των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για όλη την επικράτεια.

Για την Καβάλα οι μόνοι «σίγουροι» θεωρούνται οι τρεις εν ενεργεία βουλευτές του κόμματος, ήτοι οι κ.κ. Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Κώστας Μορφίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου οι οποίοι θα είναι εκ νέου υποψήφιοι.




Με δεδομένη τη σύνθεση 4 άντρες-2 γυναίκες, για την τέταρτη θέση στο ρόστερ των ανδρών ακούγεται έντονα το όνομα του δημοσιογράφου Παναγιώτη Νεστορίδη ο οποίος ήταν πρόσφατα υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ με την παράταξη Κατσιμίγα, χωρίς όμως να αποκλείεται και η συμμετοχή του στελέχους της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Γιώργου Καρατσιουμπάνη ο οποίος είχε συμπεριληφθεί, τέταρτος στη σειρά σε μη εκλόγιμη θέση, στη λίστα των εκλογών του 2015.

Για την πλήρωση των δύο θέσεων γυναικών στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας φημολογείται ότι επικρατέστερες είναι η εκπαιδευτικός Αθηνά Παναγιωτίδου και η πολιτικός μηχανικός Ζωή Χωματά. Αμφότερες ήταν υποψήφιες στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές με το ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Ανανεωτικής Πρωτοβουλίας του Κώστα Κατσιμίγα.