Μακάριος Λαζαρίδης: Δουλειές, λιγότεροι φόροι και ασφάλεια το σχέδιο του Κ. Μητσοτάκη για την Ελλάδα τού αύριο

Τα βασικότερα σημεία της συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε από κεντρικό ξενοδοχείο της Καβάλας ο υποψήφιος βουλευτής για την ΠΕ Καβάλας και Σύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

«Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν ολοκληρωμένο, ρεαλιστικό και κοστολογημένο σχέδιο για να βγούμε οριστικά από την κρίση. Με πολλές νέες δουλειές, με χαμηλότερη φορολογία και λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές και με επιβολή του νόμου και της τάξης για να νιώσουν και πάλι ασφαλείς οι πολίτες».

Αυτό τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και Σύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την οποία παραχώρησε το πρωί της Τρίτης 11 Ιουνίου 2019 από το ξενοδοχείο GALAXY στην Καβάλα.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης Τύπου

«Είναι γεγονός ότι η οικονομική κρίση είχε πολύπλευρες συνέπειες στην καθημερινότητα των πολλών. Το βιωτικό επίπεδο υποβαθμίστηκε. Εκατοντάδες επιχειρήσεις έκλεισαν. Χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους. Οικογένειες αλλά, κυρίως, νέοι άνθρωποι αναγκάστηκαν να φύγουν από τον τόπο τους και να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο στα ξένα.

»Στα τελευταία 4 χρόνια οι Έλληνες είδαμε τους κόπους δεκαετιών να χάνονται. Η αστική τάξη δέχθηκε το μεγαλύτερο χτύπημα με την υπεροφορολόγηση και τις εξουθενωτικές ασφαλιστικές εισφορές. Στο ίδιο διάστημα η Πατρίδα μας έκανε, δυστυχώς, πολλά βήματα πίσω από το 2015 έως σήμερα και στην δημόσια Υγεία, στην Παιδεία, στη Δικαιοσύνη και τους θεσμούς. Οι Έλληνες πολίτες έδειξαν με τη ψήφο τους ότι επιθυμούν να αλλάξει άμεσα σελίδα η χώρα. Έχουν ανάγκη από μια πολιτική αλλαγή που θα σηματοδοτήσει μια νέα αρχή για την Ελλάδα.

»Η Νέα Δημοκρατία είναι, σήμερα, η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο αύριο για τους Έλληνες πολίτες. Με μια αποφασισμένη Κυβέρνηση, ικανή να προχωρήσει σε τολμηρές μεταρρυθμίσεις και τομές στο Κράτος και τους Θέσμους. Με μια Κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, που θα δημιουργήσει άμεσα ένα φιλικό προς τις επενδύσεις ρυθμιστικό πλαίσιο. Ένα περιβάλλον που θα καταστήσει την Ελλάδα ελκυστικό προορισμό για επένδυση κεφαλαίων, που θα δημιουργήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας».

»Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί για μείωση του ΕΝΦΙΑ 30% εντός διετίας, μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων στο 20% εντός διετίας αλλά και μείωση στο φόρο μερισμάτων στο 5%. Έχουμε δεσμευτεί για μια συνολική Φορολογική Μεταρρύθμιση που θα διευκολύνει το επιχειρείν και θα προάγει τη διαφάνεια. Δεσμευόμαστε σε ένα σταθερό φορολογικό σύστημα τουλάχιστον για μια πενταετία ώστε οι επενδύτες να γνωρίζουν από την αρχή τα δεδομένα προτού φέρουν τα κεφάλαιά τους».

»Είναι αναγκαία η μετάλλαξη του Κράτους σε φορέα στήριξης της επιχειρηματικότητας. Με αλλαγή πρακτικής και νοοτροπίας στην αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων. Πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε σε  ριζική επίσπευση  στην επίλυση διαφορών. Αλλά και βελτίωση του ρυθμιστικού περιβάλλοντος, με εισαγωγή αρχών και πρακτικών καλής νομοθέτησης για τον περιορισμό διαφορών που προκύπτουν από την παρερμηνεία των κανονιστικών πράξεων της Διοίκησης, μέσω της βελτίωσης της ποιότητας και σαφήνειας της νομοθεσίας».

»Η Πατρίδα μας διαθέτει εκπαιδευμένο, υψηλής ποιότητας, εργατικό δυναμικό. Σε γεωπολιτικό επίπεδο, η Ελλάδα ως κόμβος διαμετακομιστικού εμπορίου και δικτύων μεταφοράς ενέργειας μας μπορεί να επενδύσει σε δουλειές σταθερές με καλά εισοδήματα που θα βελτιώσουν τη ζωή των πολλών και θα στηρίξουν το ασφαλιστικό μας σύστημα. Μπορούμε να αξιοποιήσομε συγκριτικά πλεονεκτήματα όπως το ιδιαίτερου κάλλους φυσικό περιβάλλον και την ιστορία μας. Μπορούμε να εκτοξεύσουμε το τουριστικό και πολιτιστικό μας προϊόν και να αυξήσουμε το Α.Ε.Π. μας. Πιστεύω βαθιά ότι ενωμένοι μπορούμε πολύ καλύτερα. Και, πιστέψτε με, σύντομα θα τα καταφέρουμε να κάνουμε την πατρίδα μας ξανά υπερήφανη. Να δούμε την Ελλάδα όπως της αξίζει και όπως αξίζει στους Έλληνες».