Μακάριος Λαζαρίδης: Κρατήστε την αισιοδοξία που έχετε ως νέοι και αφήστε στην άκρη την καχυποψία

Συνάντηση του υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ με νέους της Καβάλας με παραινέσεις αλλά και δεσμεύσεις

«Ξέρω ότι είστε εξαιρετικά καχύποπτοι απέναντι στην πολιτική, αλλά διατηρείτε ταυτόχρονα μέσα σας την έμφυτη αισιοδοξία της νέας γενιάς. Σας καλώ να κρατήστε την αισιοδοξία και να αφήστε στην άκρη την καχυποψία». Αυτό τόνισε ο Υποψήφιος Βουλευτής ΠΕ Καβάλας και Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας  Μακάριος Λαζαρίδης, συζητώντας με νέους στην Καβάλα.

«Και θέλω να θυμάστε πάντα», συνέχισε ο κ. Λαζαρίδης, «ότι το μέλλον τελικά διαμορφώνεται από αυτούς οι οποίοι συμμετέχουν και όχι από αυτούς που απέχουν. Μη δώσετε ποτέ τη δυνατότητα σε κάποιους να αποφασίσουν για το μέλλον σας χωρίς τη δική σας συμμετοχή».

Ο κ. Λαζαρίδης εξέφρασε τη χαρά του που του δόθηκε ακόμη μια ευκαιρία να συνομιλήσει με τη νέα γενιά «για τους προβληματισμούς τους για το αύριο, για τις δυσκολίες στην καθημερινότητα, για την Παιδεία μας. Για την εργασία, για την Ελλάδα μας».

«Οι νέοι», είπε ο κ. Λαζαρίδης, «είστε όλα όσα ονειρευόμαστε εμείς οι μεγαλύτεροι. Ως γονιός δεν έχω μεγαλύτερη έγνοια από τα παιδιά μου. Και θέλω να με πιστέψετε όταν σας λέω ότι νιώθω μέσα μου τις αγωνίες σας, τους φόβους αλλά και τις ελπίδες σας, το όραμά σας να κάνετε την κοινωνία μας καλύτερη, πιο ανοιχτή, πιο ανθρώπινη».

Για τη φυγή των νέων στο εξωτερικό, ο Υποψήφιος Βουλευτής της ΠΕ Καβάλας υπογράμμισε: «Ξέρω καλά ότι στα χρόνια της κρίσης πολλοί νέοι άνθρωποι έφυγαν από την Ελλάδα. Δεν το επέλεξαν. Τουλάχιστον οι περισσότεροι από αυτούς. Αναγκάστηκαν να αφήσουν τον τόπο τους, τις οικογένειές τους, τους φίλους του για να βρουν δουλειά στο εξωτερικό. Αυτή είναι μια πραγματικότητα που θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να ανατρέψουμε. Πιστεύουμε στους νέους ανθρώπους. Και θέλουμε να τους δούμε να ζουν και να εργάζονται στην πατρίδα τους. Είστε το μέλλον αυτού του τόπου. Είστε το μέλλον μας».

Για την ανάγκη συμμετοχής των νέων στα κοινά, ο κ. Λαζαρίδης τόνισε: «Πέρα από την αγορά εργασίας, έχουμε ανάγκη τους νέους δίπλα μας στις μεγάλες τομές που θέλουμε να κάνουμε για την κοινωνία. Με πρώτη και καλύτερη την δημόσια Παιδεία.

Έχουμε ανάγκη από πιο αυτόνομα και δημιουργικά σχολεία. Με μεγαλύτερη ελευθερία στην οργάνωση στη διαχείριση πόρων, την επιλογή διδακτικού προσωπικού, την κατάρτιση προγράμματος σπουδών. Με αξιολόγηση παντού. Με νέα αντικείμενα. Για να διδάσκονται οι νέοι προγραμματισμό, τη γλώσσα του μέλλοντος, ήδη από το δημοτικό. Να αναπτύσσουν δεξιότητες, όπως η ομαδική δουλειά, αντί για τη στείρα παπαγαλία. Με ένα πρότυπο σχολείο σε κάθε περιφερειακή ενότητα. Γιατί η παιδεία είναι ο βασικός μοχλός κοινωνικής κινητικότητας. Και το παιδί που μεγαλώνει στα ορεινά του Νέστου ή στην Νικήσιανη πρέπει να ξέρει, ότι αν δουλεύει σκληρά, θα έχει τις ίδιες ευκαιρίες με αυτό που μεγαλώνει στις μεγάλες πόλεις».

Για το μείζον εθνικό ζήτημα της υπογεννητικότητας, ο κ. Λαζαρίδης επεσήμανε: «Ξέρω πολύ καλά ότι η αβεβαιότητα στην αγορά εργασίας δεν επιτρέπει σε πολλά νέα ζευγάρια να κάνουν οικογένεια. Είναι δέσμευσή μας να σταματήσουμε αυτό το φαινόμενο. Κάθε ζευγάρι που φέρνει στον κόσμο ένα παιδί θα λαμβάνει 2.000 ευρώ. Επίσης, θα αυξήσουμε το αφορολόγητο όριο κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Όλα τα βρεφικά είδη και είδη πρώτης ανάγκης για τις νέες μητέρες θα υπάγονται στο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ Κάθε οικογένεια που το παιδί της δεν βρίσκει θέση σε δημοτικό παιδικό σταθμό θα ενισχύεται με κουπόνι 180 ευρώ το μήνα για 10 μήνες τον χρόνο, προκειμένου να μπορεί κάθε οικογένεια να επιλέγει τον βρεφονηπιακό σταθμό της επιλογής της. Επιπλέον, θα θεσμοθετήσουμε τη δυνατότητα να επιλέγουν οι νέες μητέρες το χρόνο για την άδεια εγκυμοσύνης και λοχείας».

«Γνωρίζω», συμπλήρωσε ο κ. Λαζαρίδης «ότι δεν ακούτε κούφιες υποσχέσεις και μεγάλα λόγια. Και ξέρετε καλά ότι μόνο μέσα από σκληρή δουλειά, επιμονή και δημιουργικότητα μπορεί κανείς να πάει μπροστά».