Τάνια Ελευθεριάδου: Να πάρει θέση το Εργατικό Κέντρο για τις αντεργατικές εξαγγελίες

Έντονη κριτική από την υποψήφια βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρόεδρο του ΕΥΚ Καβάλας

Με αφορμή τη διήμερη περιοδεία που πραγματοποίησαν στην Καβάλα ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης και ο ειδικός γραμματέας Μάριος Μουζάλας, η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Τόσο στη χώρα, όσο και στο νομό Καβάλας, δεν ήταν ούτε λίγες, ούτε ασήμαντες οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες. Πολλές αδικίες αποκαταστάθηκαν τα τελευταία χρόνια με παρεμβάσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ενώ αρκετά μέτωπα παραμένουν ανοιχτά και απαιτούν την εγρήγορση κάθε θεσμικού φορέα.

Η στάση του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Καβάλας κ. Ποδάρα να παραλείψει να ενημερώσει τους εργαζόμενους για την πρόσκληση που δέχτηκε να συναντηθούν τα Προεδρεία των Σωματείων με τον γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη, είναι σε κάθε περίπτωση κατακριτέα.

Την στιγμή που έχει ανοίξει για τα καλά, ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών, η συζήτηση για τα δικαιώματα των εργαζόμενων και τις συνθήκες εργασίας στη μεταμνημονιακή περίοδο, η ενεργοποίηση των εργαζόμενων ήταν επιβεβλημένη, ώστε τα προβλήματα να τεθούν επί τάπητος.

Οι αλλεπάλληλες δηλώσεις Μητσοτάκη, πότε για το «ξεπερασμένο 8ωρο» και πότε για το «7ημερο εργασίας» ή για τους ελέγχους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, έχουν τροφοδοτήσει μια απροκάλυπτα επιθετική συμπεριφορά από συγκεκριμένους εργοδοτικούς κύκλους, οι οποίοι δεν έπαψαν ποτέ να έχουν αντεργατικές απαιτήσεις.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου είχε την θεσμική υποχρέωση όχι μόνο να αποδεχτεί την πρόσκληση αλλά να προκαλέσει ο ίδιος την συνάντηση των μελών του με τον καθ’ ύλην αρμόδιο για τα εργασιακά θέματα.

Η στάση του κ. Ποδάρα, αφήνει εκτεθειμένο τον ίδιο αφού κινδυνεύει να παρεξηγηθεί για «εργοδοτικό συνδικαλισμό», μετά τις πρωτοφανείς πολιτικές που έχουν εξαγγελθεί και για τις οποίες δεν έχει αρθρώσει ούτε μισή λέξη.

Τον καλώ να λάβει, άμεσα, δημόσια θέση για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη που προαναγγέλλουν εργασιακό μεσαίωνα και να ενημερώσει αντικειμενικά τα μέλη του για τις συνέπειες αυτών στην καθημερινότητα τους».