Εργατικό Κέντρο Καβάλας: Τα συνδικάτα δεν είναι ουρά της κάθε κυβέρνησης, κ. Ελευθεριάδου…

Απάντηση του ΕΥΚ Καβάλας στην πρόσφατη ανακοίνωση της υποψήφιας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή την έντονη κριτική που άσκησε στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας και ειδικά στον πρόεδρο του Κώστα Ποδάρα, η υποψήφια βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου, η οποία τον κατηγόρησε ότι δεν ενημέρωσε τους εργαζόμενους για την πρόσκληση που δέχτηκε να συναντηθούν τα Προεδρεία των Σωματείων με τον γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη, ο Εργατικό Κέντρο Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δίνει την απάντηση του. Στην ανακοίνωση αυτή αφού τονίζεται ότι η κ. Ελευθεριάδου προσφάτως ανακάλυψε τις αυθαιρεσίες των εργοδοτών σε  ότι αφορά την τήρηση της ασφαλιστικής νομοθεσίας, επισημαίνεται ότι κακώς ζητήθηκε από τον πρόεδρο του ΕΥΚ Καβάλας να γίνουν αυτές οι συναντήσεις γιατί τα συνδικάτα δεν είναι ουρά της κάθε κυβέρνησης και ότι οι όποιες συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές πρέπει να γίνονται θεσμικά και όχι προσωπικά.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Καβάλας

«Οι συζητήσεις μεταξύ κυβερνητικών παραγόντων και συνδικάτων γίνονται πάντα θεσμικά και όχι προσωπικά»

«Η «προσφάτως» επιλεγείσα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Ελευθεριάδου «προσφάτως» ανακάλυψε την Αμερική όταν αναφέρεται στις αυθαιρεσίες των εργοδοτών απέναντι στην τήρηση της Εργατικής και Ασφαλιστικής Νομοθεσίας και στα όσα συμβαίνουν εδώ και χρόνια στο Νομό Καβάλας και σ’ όλη την Ελλάδα στο χώρο της εργασίας.

Παραλλήλως ως «εργατολόγος» όφειλε να γνωρίζει ότι τα συνδικάτα δεν είναι ουρές της κάθε κυβέρνησης άρα κακώς ζητούσε από τον Πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου να οργανώσουμε συσκέψεις των σωματείων μας για να μας «φωτίσει» ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας κ. Νεφελούδης. Οι συζητήσεις μεταξύ κυβερνητικών παραγόντων και συνδικάτων γίνονται πάντα θεσμικά και όχι προσωπικά.

Τα συνδικάτα κυρία υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ ήταν, είναι και θα είναι ανεξάρτητα και ακηδεμόνευτα.

Όσο για το εφταήμερο εργασίας που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θεσμοθέτησε οφείλατε ως εργατολόγος να το γνωρίζετε και όχι να ρίχνετε αλλού τις ευθύνες».