Τάνια Ελευθεριάδου: Η ΝΔ αποθρασύνθηκε επειδή βρήκε «πρόθυμους αμνήμονες» όπως ο κ. Ποδάρας

Απάντηση στην... απάντηση του Εργατικού Κέντρου Καβάλας από την υποψήφια βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ

Η υποψήφια βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου, απαντώντας στην ανυπόγραφη ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Καβάλας, δήλωσε τα εξής:

«Μήπως ο αξιότιμος κ. Ποδάρας είναι αυτός που ανακάλυψε τώρα την Αμερική;

Δεν είχα ποτέ την τιμή να τον γνωρίσω κατά την διάρκεια της πολυετούς συνεργασίας μου με το Εργατικό Κέντρο Καβάλας, στο πλαίσιο της πληροφόρησης των εργαζομένων για θέματα εργατικής-ασφαλιστικής νομοθεσίας και κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.

Ο ίδιος ήταν εξάλλου απών από κάθε αγώνα που δώσαμε με τους προηγούμενους προέδρους, κυρίους Τιάκα και Μακρογιάννη.

Θα έπρεπε, ωστόσο, ως σημερινός πρόεδρος και μάλλον όψιμος στον συνδικαλισμό να γνωρίζει ότι τα συνδικάτα πρέπει να συναντώνται και να συνομιλούν με την εκάστοτε ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας. Ο δε πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου οφείλει να επιδιώκει και να οργανώνει τις συναντήσεις και όχι να τις αποφεύγει. Ό,τι κι αν έχει να πει.

Σε περίπτωση που δεν το αντιλήφθηκε, τον ενημερώνουμε ότι η ΝΔ έχει ήδη προαναγγείλει ότι αν γίνει κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ευθεία καταπάτηση και καταστρατήγηση θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων. Τα ζητήματα αυτά ο κ. Ποδάρας ως εκπρόσωπος του ανώτερου τοπικά συνδικαλιστικού οργάνου οφείλει να καταδείξει, κυρίως προεκλογικά και όχι κατόπιν εορτής.

Η ΝΔ δεν θα είχε αποθρασυνθεί πολιτικά αν δεν έβρισκε «πρόθυμους αμνήμονες» όπως ο κ. Ποδάρας ο οποίος θα έπρεπε να είναι «θεματοφύλακας» στα εργασιακά ζητήματα και όχι υπερασπιστής του κ. Μητσοτάκη.

Σήμερα, δεν λέει λέξη για τη ΝΔ. Δείχνει να την υπερασπίζεται σε τακτική βάση, έχοντας γίνει ο ίδιος ουρά της, ξεχνώντας από ποιους ψηφίστηκε και γιατί.

Σχετικά με το επταήμερο εργασίας, άραγε τι είναι χειρότερο για τον πρόεδρο του ΕΥΚ: να αγνοεί τους νόμους ή να παριστάνει ότι δεν τους γνωρίζει;

Αναρωτιόμαστε πως θα προστατέψει έναν εργαζόμενο ο οποίος σήμερα έχει εξασφαλισμένα δικαιώματα στην πενθήμερη εργασία. Άραγε τι θα πράξει αν αύριο μια κυβέρνηση καταπατήσει ιστορικές κατακτήσεις; Θα ρίξει ευθύνες στην προηγούμενη;

Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε θεσμοθέτησε την εργασία των επτά ημερών κι επειδή οι εργαζόμενοι έχουν δικαιώματα τα οποία το Εργατικό Κέντρο οφείλει να διασφαλίσει με κάθε μέσο, είμαι στη διάθεση του για ενημέρωση, νομική υποστήριξη αλλά και για αγώνα, όπως κάνω εδώ και πολλά χρόνια.

Εκείνος έχει διάθεση»;