ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας: Fake news από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος μπαίνει στην «κόντρα» με το Εργατικό κέντρο Καβάλας

Κατηγορίες για διασπορά ψευδών στοιχείων για δήθεν θεσμοθέτηση της επταήμερης εργασίας και για πλήρη άγνοια του θέματος, κατά του Εργατικού Κέντρου Καβάλας και του προέδρου του, περιέχει η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.

Στην ίδια ανακοίνωση καλείται το ΕΥΚ Καβάλας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας

«Είτε έχει πλήρη άγνοια είτε παίζει πολιτικά παιχνίδια σε βάρος των εργαζομένων ο πρόεδρος του ΕΥΚ»

«Σε ανακοίνωση του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας επαναφέρει την ψευδή είδηση ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θεσμοθέτησε την επταήμερη εργασία, ευθυγραμμιζόμενο πλήρως με τα fake news του κ. Βρούτση. Μη μπορώντας να απαντήσει πειστικά, σχετικά με την άρνηση του να ενημερώσει τα πρωτοβάθμια σωματεία (τα οποία έχει αποξενώσει) για το αίτημα του ειδικού γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη για συνάντηση και συζήτηση για θέματα που αφορούν τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, καθώς και  για όσα θέλει να θεσμοθετήσει η ΝΔ αν- ο μη γένοιτο- έρθει στην εξουσία, το προεδρείο του ΕΥΚ προτιμά να διασπείρει ψευδή στοιχεία για δήθεν θεσμοθέτηση της επταήμερης εργασίας.

Ο πρόεδρος του ΕΥΚ είτε έχει πλήρη άγνοια ότι η απαγόρευση της επταήμερης εργασίας είναι κανόνας αναγκαστικού δικαίου (πράγμα ασυγχώρητο για τη θέση του) είτε παίζει πολιτικά παιχνίδια εις βάρος, κυρίως, των ίδιων των εργαζόμενων. Βέβαια, δεν περιμέναμε τίποτα περισσότερο από έναν πρόεδρο που δεν έχει βγάλει ούτε μισή ανακοίνωση για τα μεσαιωνικά μέτρα που ονειρεύεται να θεσμοθετήσει η ΝΔ. Καλούμε τη διοίκηση του ΕΥΚ, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αντιληφθεί, έστω και στο παρά πέντε, ότι ο οδοστρωτήρας του κ. Μητσοτάκη θα καταπλακώσει και το ίδιο».