Ελευθεριάδου: Η ΝΔ θεωρεί ότι θα φέρει «ανάπτυξη» αν διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις και επιβάλλει τη μαύρη εργασία

«Σκληρή» κριτική της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ η οποία κάνει λόγο για μια «κυβέρνηση-δράκο που έδειξε τα δόντιά της από τις πρώτες κιόλας μέρες»

Με «αιχμή» τα εργασιακά και τις αλλαγές που ήδη από τις πρώτες μέρες της στην εξουσία μεθοδεύει η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Τάνια Ελευθεριάδου «βλέπει» τη χώρα να πηγαίνει… όπισθεν προς «τα χρόνια της χρεοκοπίας».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται σε ανακοίνωσή της ότι η Νέα Δημοκρατία οραματίζεται «μία επιχειρηματικότητα με εργαζόμενους-σκλάβους», ενώ προβλέπει και ότι η νέα Κυβέρνηση θα «φέρει» ένα νέο μνημόνιο με σκοπό να αποκτήσει άλλοθι για τις αντεργατικές ρυθμίσεις που θέλει να «περάσει».




Η κ. Ελευθεριάδου, τέλος, δηλώνει ότι τόσο η ίδια όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι έτοιμοι για μάχες «μέσα και έξω από τη Βουλή» για να υπερασπιστούνε «τις κατακτήσεις των Ελλήνων απέναντι στην κρατική αυθαιρεσία και τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Ελευθεριάδου.

Αυθαιρεσία, αναξιοκρατία και αυταρχισμός τα πρώτα δείγματα της κυβέρνησης ΝΔ

«Ένα κράτος στο οποίο θα βασιλεύει η αυθαιρεσία, η αναξιοκρατία και ο αυταρχισμός έχει ήδη αρχίσει να κάνει πραγματικότητα η κυβέρνηση της ΝΔ. Η σπουδή της να καταργήσει ουσιαστικά το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) είναι ενδεικτική της ανοχής που θέλει να δείξει στην παραβατικότητα επιχειρήσεων που εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενούς τους, όπως είχε άλλωστε υποσχεθεί προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Στην ίδια αντεργατική λογική κινείται και η τοποθέτηση στη θέση της γ.γ. Εργασίας, της Άννας Στρατινάκη, που έχει συνδέσει το όνομά της με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την περίοδο 2011-2014, δίνοντας στον Αντώνη Σαμαρά το «εργαλείο» με το οποίο οι ομαδικές απολύσεις δεν θα χρειαζόταν να περάσουν από τη Βουλή.

Η ΝΔ θεωρεί ότι θα φέρει την «ανάπτυξη» αν διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις κι αν επιβάλλει την μαύρη και απλήρωτη εργασία, τα ωράρια-«λάστιχο» και την απόλυτη εργοδοτική αυθαιρεσία. Οραματίζονται μια επιχειρηματικότητα με εργαζόμενους-σκλάβους.

Η ΝΔ θεωρεί ως «ανάπτυξη» και την κατάργηση του ΣΔΟΕ, ευνοώντας ουσιαστικά μόνο τους επιχειρηματικούς κολοσσούς, τους φοροφυγάδες των εκατομμυρίων ευρώ και τους λαθρέμπορους. Ο τελευταίος για τον οποίο μεριμνά είναι ο συνεπής μικρός και μεσαίος επιχειρηματίας που όλα τα προηγούμενα χρόνια σήκωσε το βάρος της οικονομικής κρίσης και για τον οποίο τώρα επιφυλάσσει νέες δυσάρεστες εκπλήξεις, φορτώνοντάς του τα μεγαλύτερα φορολογικά βάρη, όταν θα έχει απαλλάξει πλέον τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Έχουν ήδη αρχίσει μια πορεία για το πισωγύρισμα της χώρας, στα χρόνια της χρεοκοπίας. Οι αποφάσεις τους πολύ σύντομα θα προκαλέσουν δημοσιονομικό εκτροχιασμό, μαζί με την επιβάρυνση των οικονομικά ασθενέστερων. Προετοιμάζουν στην ουσία το έδαφος για ένα νέο μνημόνιο, ώστε να βρουν άλλοθι για άλλες τόσες ρυθμίσεις σε βάρος των πολιτών.

Δημιουργούν ήδη ένα κράτος χωρίς ελεγκτικούς μηχανισμούς, μια Ελλάδα στην οποία η φοροδιαφυγή θα είναι κανόνας, με μια επιχειρηματικότητα στην οποία θα επικρατεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός ως εργαλείο των ισχυρών.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η υφυπουργός Εργασίας κ. Μιχαηλίδου, προανήγγειλε περικοπές ή και καταργήσεις προνοιακών επιδομάτων για μια σειρά από δικαιούχους. Απειλούνται όλες οι ενισχύσεις που θέσπισε ή ενίσχυσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την οικογένεια και το παιδί.

Όλα όσα κατέκτησε η ελληνική κοινωνία, με μια κυβέρνηση διαρκώς σε κόντρα με τους θεσμούς, πετυχαίνοντας συνεχείς νίκες, ετοιμάζεται τώρα να τα σαρώσει ο «οδοστρωτήρας» μιας κυβέρνησης-δράκου που έδειξε τα δόντιά της από τις πρώτες κιόλας μέρες.

Ετοιμαζόμαστε για μια σκληρή μάχη, τόσο μέσα όσο και έξω από την Βουλή, για να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις των Ελλήνων απέναντι στην κρατική αυθαιρεσία και τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, στους οποίους η ΝΔ έχει αρχίσει ήδη να «δίνει» πολλαπλάσια από αυτά που ζητούσαν».