Μακάριος Λαζαρίδης: Μια νέα ημέρα ξημέρωσε και για την Καβάλα από την 8η Ιουλίου

Κομιστής θετικών μηνυμάτων ο βουλευτής Καβάλας για τη χαλαζική προστασία με εναέρια μέσα, για τη μονάδα τεχνητού νεφρού στη Θάσο και για την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου

«Μια νέα ημέρα ξημέρωσε και για την Καβάλα από την 8η Ιουλίου με την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη». Αυτό τόνισε σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Καβάλας ο βουλευτής του Νομού Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης.

Η τοποθέτηση αυτή του κ. Λαζαρίδη έρχεται ως αποτέλεσμα των συνεχών επαφών που έχει στην Αθήνα με τις ηγεσίες των υπουργείων για τα προβλήματα εκείνα της Καβάλας που χρονίζουν και τα οποία εκ νέου απέκτησαν προοπτική επίλυσης.

Χαλαζική προστασία με εναέρια μέσα

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την ένταξη της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας στη χαλαζική προστασία με εναέρια μέσα, ο κ. Λαζαρίδης τόνισε ότι «υπάρχει κατ’ αρχήν συνεννόηση με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την επέκταση του προγράμματος και στην ΠΕ Καβάλας προκειμένου να προστατευτούν οι δυναμικές καλλιέργειες και τα εξαγώγιμα προϊόντα που παράγουν οι αγρότες μας».

Ο κ. Λαζαρίδης πρόσθεσε: «Σίγουρα θα είναι μια προσωπική μου επιτυχία, καθώς η ένταξη και της ΠΕ Καβάλας στην χαλαζική προστασία με εναέρια μέσα αποτέλεσε δέσμευσή μου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Κυρίως, όμως, θα είναι νίκη των αγροτών μας, που ζητούν την ένταξη του νομού μας εδώ και πολλά χρόνια».

Μονάδα τεχνητού νεφρού στην Θάσο

Το δεύτερο σημείο στο οποίο στάθηκε ο κ. Λαζαρίδης αφορά στη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Κέντρο Υγείας Πρίνου Θάσου. Η ανάγκη δημιουργίας της Μονάδας είναι αδήριτη και αποτελεί προσωπικό στοίχημα του κ. Λαζαρίδη.

«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ο υπουργός και ο υφυπουργός κ. Β. Κικίλας και Β. Κοντοζαμάνης με τους οποίους έχω συναντηθεί κατ’ επανάληψη, σχεδιάζουν μικρές, ευέλικτες Μονάδες Τεχνητού Νεφρού σε περιοχές της χώρας μέσω της Ανώνυμης Εταιρίας Μονάδων Υγείας. Σε αυτές θα ενταχθεί και η Θάσος», τόνισε ο κ. Λαζαρίδης.

Επίσης, ο κ. Λαζαρίδης συζήτησε για όλα τα ανοιχτά θέματα υγείας που απασχολούν την ΠΕ Καβάλας, όπως αυτά αποτυπώθηκαν από το Νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ. Μεταξύ αυτών των προβλημάτων είναι η λειτουργία του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στην Παραλία Οφρυνίου και της Ογκολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Αξιοποίηση παλιού νοσοκομείου

Επιπλέον, ο κ. Λαζαρίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Απ. Βεσυρόπουλο, αρμόδιο για τη δημόσια περιουσία, τον οποίο και ενημέρωσε για τα προβλήματα που υπάρχουν και δεν επιτρέπουν την υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ του δήμου Καβάλας και του υπουργείου Οικονομικών.

«Δέσμευση του κ. Βεσυρόπουλου είναι άμεσα να δει το θέμα, καθώς δεν είναι δυνατόν να υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον και να μην επιλύεται ένα χρόνιο πρόβλημα», ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης.

*Δελτίο Τύπου