Δήμος Νέστου: Ορκίστηκε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο και ο δήμαρχος Σάββας Μιχαηλίδης

«Ο δικός μας αγώνας που τώρα αρχίζει έχει έναν μοναδικό αντίπαλο, τα προβλήματα του δήμου και των δημοτών» τόνισε ο νέος δήμαρχος-Ποιοι έδωσαν το «παρών» στην τελετή

Στο προαύλιο χώρο του δημαρχιακού μεγάρου του δήμου Νέστου πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Σάββα Μιχαηλίδη παρουσία όλων των δημοτικών συμβούλων του δήμου Νέστου. Την ορκωμοσία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος.

Το «παρών» στην τελετή έδωσαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι βουλευτές Καβάλας της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης και του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜ-Θ Κώστας Αντωνιάδης, ο νέος δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κωστής Σιμιτσής και Αλέξανδρος Ιωσηφίδης. 

Στη σύντομη ομιλία του, μεταξύ άλλων, ο νέος δήμαρχος τόνισε: «Ο δικός μας αγώνας που τώρα αρχίζει έχει έναν μοναδικό αντίπαλο, τα προβλήματα του δήμου και των δημοτών. Για αυτά θα αγωνιστούμε με πρόγραμμα και μέθοδο, έτσι ώστε τα αναμενόμενα αποτελέσματα να δικαιώσουν τις προσδοκίες των περισσότερων και πλέον απαιτητικών από τους δημότες μας».

«Θα τιμήσουμε τη λαϊκή εντολή»

Στη συνέχεια ο κ. Μιχαηλίδης στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ συμπλήρωσε:  «Όπως είδατε, ο κόσμος προσήλθε αθρόα, ήρθε να δει τη νέα δημοτική αρχή, να δει όλους όσοι εκλέχτηκαν και φυσικά να ακούσει τις αρχές μας. Για ‘μας είναι η αρχή μιας νέας πορείας, μιας νέας εποχής όπως ακριβώς στον προεκλογικό λόγο μας έχουμε πει, πιστοί στις δεσμεύσεις μας και είμαι βέβαιος ότι θα τιμήσουμε τη λαϊκή εντολή».

«Δεν θα διοικούμε για πάντα, αυτό είναι ένα περίγραμμα μέσα στο οποίο σκοπεύουμε να κινηθούμε»

Ο νέος δήμαρχος είπε επίσης: «Και επειδή το σύνθημά μας στην πρόσκληση, μεταφράζοντάς το από τον Αγάθων είναι ότι όποιος άρχοντας άρχει, θα πρέπει πρώτα να θυμάται ότι ανθρώπους άρχει, δηλαδή διοικεί ανθρώπους, δεύτερον ότι κατά νόμων άρχει, δηλαδή ότι διοικεί σύμφωνα με τον νόμο και τρίτον ότι δεν θα διοικεί για πάντα. Αυτό, νομίζω, είναι ένα περίγραμμα μέσα στο οποίο σκοπεύουμε να κινηθούμε».

Βαγγέλης Τσομπανόπουλος: «Παραδίδουμε ένα δήμο οικονομικά εύρωστο, τακτοποιημένο και με έργα περίπου 10 εκατομμυρίων»

Από την πλευρά του ο απερχόμενος δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος σημείωσε: «Είναι μία σημαντική στιγμή για τον δήμο Νέστου, είμαστε εδώ για να ορκιστούμε όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι τοπικοί. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι εμείς θα είμαστε κοντά και θα στηρίξουμε οποιαδήποτε θετική πρόταση θα κατεβαίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά θα αντιπολιτευτούμε, εκεί που πρέπει και θα συγκρουστούμε. Να πω επίσης ότι παραδίδουμε έναν δήμο οικονομικά εύρωστο, τακτοποιημένο και με έργα περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ που μπορούν να αρχίσουν να υλοποιούνται άμεσα και όπως έχω πει και στον δήμαρχο είμαστε και σε αυτήν τη βδομάδα που είναι τελευταία, στη διάθεσή του και των συνεργατών του να τους ενημερώσουμε για τα τρέχοντα θέματα του δήμου. Είναι ανοιχτές οι πόρτες του δημαρχείου».