Μακάριος Λαζαρίδης: Αρνητική η απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας να μην προβεί στην ενίσχυση του προσωπικού των περιφερειακών Διευθύνσεων

Ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ τοποθετήθηκε με δήλωση του στην απόφαση της ΕΛΑΣ να μην μεταθέσει κανέναν αστυνομικό στις περιφερειακές διευθύνσεις

Ο Βουλευτής ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης για την απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας να μην προβεί στην ενίσχυση του προσωπικού των περιφερειακών Διευθύνσεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ασφάλεια των πολιτών οφείλει να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα στις συνειδήσεις μας και στις πολιτικές μας επιλογές.

Για το λόγο αυτό, θεωρώ αρνητική την απόφαση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας να μην προβεί στην ενίσχυση του προσωπικού των περιφερειακών Διευθύνσεων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Το τελευταίο που χρειάζεται η περιοχή της Καβάλας είναι η υποστελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων.

Είναι απολύτως απαράδεκτο, για παράδειγμα, το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Περάμου του Δήμου Παγγαίου να μην μπορεί να διαθέσει πλήρωμα για περιπολικό, το οποίο θα περιπολεί σε ολόκληρη την Δημοτική Ενότητα Ελευθερών.

Η προσαρμογή στις νέες υποχρεώσεις ασφάλειας πρέπει να γίνει μέσα από ένα ενδελεχή σχεδιασμό και την ορθολογική κατανομή εξειδικευμένου και κατάλληλα εκπαιδευμένου προσωπικού, ανάλογα με τη φύσης της απειλής και της φυσιογνωμία της εγκληματικότητα της κάθε περιοχής.

Κάτι τέτοιο σίγουρα δεν επιτυγχάνεται με υποστελέχωση.

Και σίγουρα δεν επιτυγχάνεται με μεθοδεύσεις ανάλογες με αυτή που ακολουθήθηκε με τους πυροσβέστες που μετατέθηκαν μετά την απόσυρση του πυροσβεστικού σκάφους».