Μακάριος Λαζαρίδης: Η Νέα Δημοκρατία είναι δίπλα στα λαϊκά στρώματα και τη μεσαία τάξη

Δηλώσεις του βουλευτή ΝΔ της Καβάλας στον τηλεοπτικό σταθμό Open και τη δημοσιογράφο Φαίη Μαυραγάνη

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Κυβέρνηση «είναι δίπλα στα λαϊκά στρώματα και τη μεσαία τάξη, την οποία πραγματικά «κατακρεούργησε» ο ΣΥΡΙΖΑ», εξέπεμψε ο βουλευτής ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας  Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Open» και τη δημοσιογράφο Φαίη Μαυραγάνη.

«Μας έλεγε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα έρθει η «κακιά» Νέα Δημοκρατία και θα μειώσει μισθούς, θα αυξήσεις φόρους και ασφαλιστικές εισφορές,  θα κόψει επιδόματα και θα φέρει όλα τα… δεινά του κόσμου. Όμως δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα  τίποτα από αυτά δεν συνέβη. Το αντίθετο γίνεται και οι πολίτες το αντιλαμβάνονται. Πρέπει να καταλάβουν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ πως ό,τι και να κάνουν, θα τους κερδίσουμε στα λαϊκά στρώματα και τη μεσαία τάξη, που αποτελούν προτεραιότητα για τον πρωθυπουργό», τόνισε ο κ. Λαζαρίδης.

Επιπλέον, υπογράμμισε τη σημασία των επιπλέον παροχών στο τέλος του έτους, εφόσον διαπιστωθεί ότι καλύπτεται ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος: «Η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας τους πρώτους τρεις μήνες της θητείας της έχει να παρουσιάσει το μοναδικό φαινόμενο της απόλυτης αντιστοιχίας των προεκλογικών λόγων και των μετεκλογικών έργων. Ό,τι είχαμε δεσμευτεί το πράξαμε και κάναμε ακόμα περισσότερα».

Για το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων, ο κ. Λαζαρίδης υπενθύμισε ότι «προεκλογικά δεσμευτήκαμε ότι για να διεκδικήσουμε τη μείωσή τους, θα αποκαταστήσουμε πρώτα την αξιοπιστία της χώρας και μέσα από τις πολιτικές των μεταρρυθμίσεων και τις αλλαγές στο δημοσιονομικό μείγμα, θα καταφέρουμε να πείσουμε τους πιστωτές μας να μειωθούν τα πλεονάσματα το 2021 και το 2022 – και αυτό θα κάνουμε».

Ερωτηθείς για τις αποκαλύψεις του τέως Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση για το 2015, ο κ. Λαζαρίδης απάντησε: «Ο κ. Βούτσης παραδέχθηκε ότι την Κυβέρνηση Σαμαρά την έριξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Με τη βοήθεια – θυμίζω – των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ και της Χρυσής Αυγής και όχι οι πιστωτές. Δεν ήταν ζήτημα με ετοιμότητας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ανικανότητας του κ. Τσίπρα και των υπουργών του.  Ο κ. Βούτσης επιβεβαίωσε αυτό που λέγαμε και προεκλογικά, ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πιο ανίκανη και ιδεοληπτική Κυβέρνηση στην ιστορία της πατρίδας μας».