Μακάριος Λαζαρίδης: Οι «10+1» ευεργετικές συνέπειες του αναπτυξιακού νόμου της Κυβέρνησης

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του βουλευτή Καβάλας με τη ΝΔ στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο «Επενδύω στην Ελλάδα»

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ψήφισαν Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί πιστεύουν στις επενδύσεις, γιατί θέλουν ανάπτυξη παντού, ανάπτυξη για όλες και όλους». Αυτό τόνισε ο Βουλευτής ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο με τίτλο «Επενδύω στην Ελλάδα».

Η συγκεκριμένη νομοθέτηση, όπως ανέφερε, «δεν λύνει απλά ένα πρόβλημα, αλλά ανοίγει διάπλατα την πόρτα της ευκαιρίας. Αποδεικνύουμε τη συνέπεια λόγων και έργων της Κυβέρνησης. Βάζουμε τις επενδύσεις στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της και την ανάπτυξη στον πυρήνα των πολιτικών της επιδιώξεων», τόνισε ο κ. Λαζαρίδης και μίλησε για «10 + 1» ευεργετικές συνέπειες του νόμου:

«-Επιτέλους, στη χώρα μας γίνεται πιο ευέλικτη η διαδικασία πιστοποίησης της ολοκλήρωσης και έναρξης παραγωγικής λειτουργίας μιας επένδυσης.
-Επιτέλους, αποκτούμε Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη.
-Επιτέλους, αποκτούμε Εθνικό Μητρώο Υποδομών.
-Επιτέλους, εκσυγχρονίζεται και απλοποιείται το καθεστώς έναρξης λειτουργίας των επιχειρηματικών πάρκων και απλουστεύεται η διαδικασία έναρξης μιας βιομηχανικής δραστηριότητας.
-Επιτέλους,  επιταχύνεται η πιστοποίηση και ο έλεγχος αδειοδότησης καθώς θα γίνεται πλέον και από ιδιωτικούς φορείς με όρους που διασφαλίζουν την αμεροληψία.
-Επιτέλους, προωθούμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, εκσυγχρονίζοντας το πλαίσιο αδειοδότησης και λειτουργίας των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας.
-Επιτέλους, θεσπίζουμε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανασχεδιασμού και Απλούστευσης Διαδικασιών με στόχο την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.
-Επιτέλους, καθιστούμε το ΓΕΜΗ πιο ευέλικτο με μείωση των πράξεων για τις οποίες διενεργεί έλεγχο.
-Επιτέλους, επιταχύνονται οι διαδικασίες της Δικαιοσύνης με την ψηφιοποίηση των ένδικων μέσων από τον Ιανουάριο του 2021 με άμεση μείωση της ταλαιπωρίας για τους πολίτες, βελτίωση της οργάνωση και μείωση του κόστους για όλες τις πλευρές.
-Επιτέλους, η χώρα αποκτά θεσμοθετημένη κυβερνοασφάλεια.
-Επιτέλους, αποκτά Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Λαζαρίδης, «γνωρίζω καλά ότι αυτό το νομοθέτημα δεν αποτελεί το τέλος της διαδρομής. Είναι όμως ένα φωτεινό παράθυρο ευκαιριών, με άπλετη θέα στην προοπτική της χώρας που θέλουμε να έχουμε» και εκτίμησε ότι οι αντιστάσεις σε αυτό το νομοσχέδιο «είναι εκ του πονηρού, ιδεοληπτικής υφής και μικροκομματικής ποιότητας».

Ο κ. Λαζαρίδης υπενθύμισε ότι επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οι επενδύσεις έφευγαν από την Ελλάδα. «Λογικό, καθώς η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φορούσε στο Μαξίμου το κοστούμι του επενδυτή και στην Κουμουνδούρου σήκωνε τη γροθιά του διαδηλωτή», τόνισε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος μάλιστα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: «Μπορούμε να σκεφτούμε και λιγότερο κοντόφθαλμα. Να μη σκεφτούμε για εμάς. Να σκεφτούμε για όσους θα θέλουν να ζήσουν και να δημιουργήσουν σε αυτήν τη χώρα στο εγγύς μέλλον. Εγώ προσωπικά θα ντρεπόμουν να τους παραδώσω την κατάσταση ως έχει. Εσείς»;