Μακάριος Λαζαρίδης: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει την Ελλάδα στην κανονικότητα

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ στο CNN Greece και το δημοσιογράφο Βαγγέλη Γιακουμή

«Με την ψήφιση του αναπτυξιακού νόμου, ξεκινάμε να επιλύσουμε μια σειρά σοβαρών προβλημάτων και να αντιμετωπίσουμε διαχρονικές παθογένειες. Βάζουμε σιγά σιγά το νερό στο αυλάκι, στην προσπάθεια επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα», σημείωσε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα CNN Greece και το δημοσιογράφο Βαγγέλη Γιακουμή.

«Δεν έχουμε ιδεοληπτικές αγκυλώσεις και πιστεύουμε ότι μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, μπορεί να έρθει η ανάπτυξη. Ο πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσίασε την πολιτική του σαν ένα τρίγωνο, στη μία πλευρά είναι οι μεταρρυθμίσεις, στην άλλην οι μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών και στην τρίτη η ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος. Και τα τρία βασικά συστατικά για την επίτευξη του στόχου μας», τόνισε.

Ο κ. Λαζαρίδης χαρακτήρισε «κρίσιμο για τη Δημοκρατία μας να σοβαρευτεί η Αξιωματική Αντιπολίτευση. Αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας, δεν τα ακούει η κοινωνία», ανέφερε και συνέχισε: «Ισχυριζόταν προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα έρθει η … κακιά Νέα Δημοκρατία, θα μειώσει τους μισθούς, θα αυξήσει τη φορολογία, θα κόψει τα επιδόματα. ‘Άνθρακες ο θησαυρός. Αντίθετα, μειώσαμε τους φόρους, θα μειώσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές, θα διατηρηθούν τα επιδόματα. Αυτά που κάνουμε πράξη την επομένη μέρα των εκλογών είναι αυτά που ακριβώς είπαμε στους πολίτες προεκλογικά».

Αναφερόμενος στα εργασιακά, υπογράμμισε ότι «στηρίζοντας τις επιχειρήσεις, στηρίζουμε τους εργαζόμενους και αντίστροφα. Γι’ αυτό μειώνουμε τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές. Αλλά και οι επιχειρήσεις πρέπει να είναι συνεπείς προς τους εργαζομένους, να σέβονται το περιβάλλον, να μην στηρίζουν την μαύρη εργασία. Υποστηρίζουμε την υγιή επιχειρηματικότητα, όχι αυτούς που πτωχεύουν τις επιχειρήσεις τους, βγάζουν τα χρήματα στο εξωτερικό, αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους και κάνουν βόλτες με τα κότερά τους».

Σχετικά με το προσφυγικό και σχολιάζοντας το νομοσχέδιο για την απονομή του ασύλου που θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, ο κ. Λαζαρίδης τόνισε ότι «θα πρέπει να γίνεται πολύ γρήγορα ο διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών. Να δούμε το προφίλ του κάθε ανθρώπου που έρχεται στη χώρα μας και να δημιουργηθούν κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα, περνώντας το μήνυμα στους διακινητές ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Είναι σημαντικό το θέμα των επαναπροωθήσεων και επιτέλους η Ε.Ε. οφείλει να αποκτήσει ένα σοβαρό συνεκτικό σχέδιο αντιμετώπισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος. Σημαντικό είναι δε όλες οι χώρες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και αυτό που τους αναλογεί. Γι’ αυτό διεθνοποιούμε το πρόβλημα».