Δήμος Νέστου: Πεδίο «μάχης» η πλατεία Ηρώων στη Χρυσούπολη

Ο πρώην δήμαρχος Βαγγέλης Τσομπανόπουλος κατηγορεί την διοίκηση του Σάββα Μιχαηλίδη, για την απόσυρση των 500 χιλ. ευρώ από τον κωδικό του έργου, το οποίο εντάχθηκε στο πρόγραμμα Leader

Έντονη κριτική για την απόφαση του νέου δημάρχου Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη να αποσύρει από τον κωδικό, για την κατασκευή του έργου της ανάπλασης της πλατείας Ηρώων στην Χρυσούπολη, το ποσό των 500 χιλιάδων ευρώ που είχαν δεσμευτεί, ασκεί με ανακοίνωση του ο πρώην δήμαρχος Βαγγέλης Τσομπανόπουλος. Στην ανακοίνωση του κατηγορεί την διοίκηση του δήμου ότι ενώ γνώριζε ότι το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα Leader μετά πολυετή αγώνα προτίμησε, να ξοδέψει, άσκοπα, δημοτικά χρήματα, για τοποθέτηση χλοοτάπητα, ενόψει της παρέλασης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Βαγγέλη Τσομπανόπουλου

«Ελπίζουμε να μην χαθούν τα χρήματα για την Πλατεία Ηρώων»

«Στις 21-10-2019, η Περιφέρεια ΑΜΘ, κοινοποίησε στον Δήμο, την ένταξη του έργου «Ανάπλαση πλατείας Ηρώων» στο πρόγραμμα τοπικής δράσης LEADER , Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, προϋπολογισμού 480.500 ευρώ.

Υπήρξε, πολυετής αγώνας, προσπαθειών, από την Διοίκησή μας (Τσομπανόπουλου), ετοιμάσαμε την μελέτη, για την ανάπλαση της πλατείας.

Δεσμεύσαμε και Δημοτικά έσοδα 500.000 ευρώ, σε περίπτωση που δεν καταφέρναμε να το εντάξουμε

Η Διοίκηση Μιχαηλίδη, από τις πρώτες της ενέργειες, ήταν να αποσύρει, από τον αντίστοιχο κωδικό, τις 500.000 ευρώ, που προοριζόταν για την πλατεία

Ενώ γνώριζαν για την ένταξη του έργου, προτίμησαν, να ξοδέψουν, άσκοπα, δημοτικά χρήματα, για τοποθέτηση χλοοτάπητα, ενόψει της παρέλασης.

Ελπίζουμε, να προχωρήσουν άμεσα, στην ανακατασκευή της πλατείας, μιας και τους εξασφαλίσαμε την ένταξη του έργου και την αντίστοιχη πίστωση και να μην κινδυνέψουν, να χαθούν τα χρήματα».