Μακάριος Λαζαρίδης: Η διεθνοποίηση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού δεν πρέπει να καθυστερήσει άλλο

Στην έναρξη του τριήμερου επιστημονικού Διεθνούς Συνεδρίου το οποίο διοργανώνει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος παρέστη ο βουλευτής Καβάλας, στο πλευρό του πρωθυπουργού της χώρας Κυριάκου Μητσοτάκη

Στην έναρξη του τριήμερου επιστημονικού Διεθνούς Συνεδρίου το οποίο πραγματοποιείται στην Αθήνα και διοργανώνει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου παρέστη την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019 ο βουλευτής Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης.

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση και με φόντο την 9η Δεκεμβρίου η οποία έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως η «Διεθνής Ημέρα Μνήμης και Αξιοπρέπειας για τα Θύματα του Εγκλήματος της Γενοκτονίας και της Πρόληψης αυτού του Εγκλήματος», ο κ. Λαζαρίδης εξέφρασε για μία ακόμη φορά το ενδιαφέρον του για τους Ποντίους και το δίκαιο αίτημά τους όσον αφορά τη διεθνοποίηση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

«Στεκόμαστε με σεβασμό και αποτίουμε φόρο τιμής στα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα που σφαγιάστηκαν έναν αιώνα πριν, σε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ανθρωπότητας. Κρατάμε ζωντανή τη μνήμη τους και ζητούμε την άμεση δικαίωσή τους. Η διεθνοποίηση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού δεν πρέπει να καθυστερήσει άλλο», δήλωσε ο κ. Λαζαρίδης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός, τηρώντας τη δέσμευσή του, στέκεται δίπλα στην προσπάθεια αυτή.

Όπως ανέφερε, «η ιστορική αυτή πληγή πρέπει επιτέλους να κλείσει και σε αυτό συμβάλλουν οι κινήσεις της κυβέρνησης τόσο σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου όσο και σε διεθνή συντονισμό με το Ισραήλ και την Αρμενία. Το δίκαιο, έστω μετά από 100 χρόνια, πρέπει να επικρατήσει και θα επικρατήσει».