Μακάριος Λαζαρίδης: Τσαμπουκάδες και μαγκιές από την Τουρκία σε αυτήν την κυβέρνηση δεν περνάνε

Απάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας το οποίο «ενοχλήθηκε» από τη δεδηλωμένη πρόθεση της κυβέρνησης να διεθνοποιήσει το θέμα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

«Τσαμπουκάδες και μαγκιές σε αυτήν την Κυβέρνηση δεν περνάνε». Την απάντηση αυτή έδωσε ο βουλευτής Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία Μακάριος Λαζαρίδης, στις προκλητικές δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκης σε εκδήλωση για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ).

Ειδικότερα, ο κ. Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και στον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά, επισήμανε: «Επειδή έχω καταγωγή από τη Σεβάστεια του Πόντου, τσαμπουκάδες και μαγκιές σε αυτήν την κυβέρνηση δεν περνάνε. Και να ξέρουν στην Τουρκία ότι πρόθεσή μας είναι η διεθνοποίηση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού», κάτι που επανέλαβε την Παρασκευή κ. Μητσοτάκης.

Όσον αφορά τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε την ισχυροποίηση της διεθνούς θέσης της χώρας μας, σημειώνοντας ενδεικτικά την καταδίκη της συμφωνίας Τουρκίας και Λιβύης από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, το Ισραήλ, την Ε.Ε. και την Αίγυπτο.

Όπως ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαζαρίδης, «η κυβέρνηση πορεύεται με βάση το διεθνές δίκαιο, αναβαθμίζει τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Πολεμικής μας Αεροπορίας -και μάλιστα είμαι εισηγητής στο σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας- και είμαστε ανοιχτοί στο γόνιμο διάλογο, αλλά κλειστοί στην άγονη υποχώρηση. Αυτός είναι ο πατριωτισμός της ευθύνης που αυτή η κυβέρνηση πρεσβεύει».