Ιωσηφίδου σε Μακάριο: Περιορίσου στον θεσμικό σου ρόλο και μην υπερβαίνεις τα εσκαμμένα!

Η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Ανάσα» εγκαλεί τον βουλευτή Καβάλας της ΝΔ για την ανακοίνωσή του σχετικά με την απόρριψη από το Δημοτικό Συμβούλιο κατάθεσης πρότασης 4 εκ. ευρώ σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα

Αργά το βράδυ της Δευτέρας 9 Δεκεμβρίου 2019 το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας καταψήφισε την εισήγηση της Διοίκησης να κατατεθεί πρόταση για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Pastiche» με θέμα την άυλη και υλική αναβάθμιση της συνοικίας της Παναγίας [διαβάστε περισσότερα εδώ].

Λίγες ώρες μετά, ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά [διαβάστε την εδώ], κάνοντας λόγο για μια απόφαση που κινείται ενάντια στα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας, μια απόφαση που εμφορείται από «μικροπολιτικές σκοπιμότητες».
Το μέλος της παράταξης «Ανάσα», δημοτική σύμβουλος και τ. πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου απαντάει στον Μακάριο Λαζαρίδη, καλώντας τον εφεξής να απέχει από τα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να «μείνει» στον θεσμικό του ρόλο για τον οποίο εκλέχθηκε.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απάντησης Ιωσηφίδου στον Λαζαρίδη.

«Ωμή παρέμβαση Λαζαρίδη στα εσωτερικά του Δήμου Καβάλας»

«Η σημερινή ανακοίνωση του βουλευτή Καβάλας Μακάριου Λαζαρίδη αποτελεί ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά του δήμου Καβάλας και σαφή, πρωτοφανή για μέλος του εθνικού μας κοινοβουλίου, αμφισβήτηση της δικαιοδοσίας του ανωτάτου οργάνου του Δήμου μας. Από όσο δύναμαι να γνωρίζω προέβη μάλιστα στην παραπάνω ανακοίνωση χωρίς να αναζητήσει από τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων τους λόγους για τους οποίους σύσσωμη και παρά τις πολιτικές της διαφωνίες η αντιπολίτευση απέρριψε μία πρόταση και όχι βέβαια μία επιχορήγηση 4.000.000 Ευρώ όπως θέλει να την παρουσιάζει.

Η δε επισήμανση του ότι η απόρριψη της κατάθεσης της πρότασης κινείται απέναντι στο συμφέρον των πολιτών γεννά εύλογα ερωτηματικά για το σε ποια συμφέροντα αναφέρεται. Γιατί αν αναφέρεται στα συμφέροντα των δημοτών μας ή του δήμου Καβάλας, οι οποίοι μόνοι από όλους τους άλλους εταίρους θα έπρεπε να καταβάλλουν ένα ποσό 500,000 Ευρώ, την ίδια μάλιστα στιγμή που καλούνται να πληρώσουν αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, σε ένα πρόγραμμα το οποίο δεν πείθει κανένα για τα αποτελεσμάτα της ενδεχόμενης υλοποίησης  προς όφελος της πόλης, θα μας επιτρέψει να τα γνωρίζουμε πολύ καλύτερα από τον ίδιο.

Δε θα σχολιάσω βέβαια τα περί πρωτοβουλίας του προς τον περιφερειάρχη σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας ώστε να κατατεθεί το πρόγραμμα, αφού βεβαίως αυτό χωρίς την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου αποτελεί απλώς «κενό γράμμα»

Καλώ τον κ. Λαζαρίδη να περιοριστεί στον θεσμικό του ρόλο για τον οποίο και εκλέχθηκε από τον καβαλιώτικο λαό, αποφεύγοντας να αναμιγνύεται με τέτοιο ανοίκειο τρόπο στα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς με αυτή του την ανακοίνωση «υπερέβη τα εσκαμμένα».