Μακάριος Λαζαρίδης: Το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων έχει αξία όταν αντανακλά τη δύναμη της εθνικής ομοψυχίας και ενότητας

Σημεία παρεμβάσεων του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής

Στις τουρκικές προκλήσεις και τη στρατηγική της Κυβέρνησης επί του συγκεκριμένου ζητήματος, αναφέρθηκε ο βουλευτής ΠΕ Καβάλας Μακάριος Λαζαρίδης, με παρεμβάσεις του στην Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ως εισηγητής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Ρυθμίσεις θεμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας».

«Όλοι παρακολουθούμε τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας. Σε αυτές της προκλήσεις η χώρα μας ενεργεί με νηφαλιότητα και ψύχραιμη ετοιμότητα», τόνισε ο κ. Λαζαρίδης και προσδιόρισε την εθνική στρατηγική που αναπτύσσεται από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σημείωσε δε ότι «οποιοσδήποτε συσχετισμός της παρούσας κατάστασης με το εν λόγω σχέδιο νόμου είναι αυθαίρετος», ξεκαθαρίζοντας πως αυτό δεν έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή λόγω της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, όπως είπε ο κ. Λαζαρίδης, «έχει αποκτήσει μία εθνική διάσταση. Και προς αυτήν την κατεύθυνση χαιρετίζω την υπεύθυνη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Γιατί το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων έχει αξία όταν αντανακλά τη δύναμη της εθνικής ομοψυχίας και ενότητας».

Και πρόσθεσε εμφατικά: «Όχι, προφανώς δεν σκοπεύουμε να εμπλακούμε σε θερμό επεισόδιο, αλλά επίσης προφανώς επιθυμούμε οι Ένοπλες Δυνάμεις να λειτουργούν καταλυτικά ως αποτρεπτικός παράγοντας… Οφείλουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση και να την αναλύουμε διαρκώς. Και οφείλουμε να εμπεδώσουμε την αντίληψη προς τους γείτονές μας ότι τίποτα δεν πρόκειται να μένει αναπάντητο από την πλευρά μας».

Απευθυνόμενος στους υπόλοιπους βουλευτές της Επιτροπής, ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε: «Με την θεσμική υπευθυνότητα που επέδειξαν όλες και όλοι οι συνάδελφοι, αλλά και με τη θετική μας ψήφο θα μπορούμε να λέμε μετά από χρόνια: Ναι έκανα το καθήκον μου απέναντι στους συμπολίτες μου που με εξέλεξαν, απέναντι στο θεσμό που υπηρετώ και πάνω απ’ όλα απέναντι στην πατρίδα».