Μακάριος Λαζαρίδης: Στηρίζει Καραμανλή, επιτίθεται σε Σημίτη

Η οξεία αντίδραση του βουλευτή Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία με αφορμή το άρθρο του Κώστα Σημίτη στα «ΝΕΑ» για τα εθνικά θέματα και τις αιχμές κατά της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή

Σε υψηλούς τόνους η αντίδραση του βουλευτή Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία Μακάριου Λαζαρίδη, με αφορμή το άρθρο του Κώστα Σημίτη στα «ΝΕΑ» για τα εθνικά θέματα και τις αιχμές κατά της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή.

«Νομίζω ότι ήταν μια άκαιρη, άσκοπη και άστοχη δήλωση. Το να αρθρογραφεί για τα θέματα αυτά ο κ. Σημίτης, ο πρωθυπουργός των Ιμίων, ο πρωθυπουργός που γκριζάρισε περιοχές του Αιγαίου, ο πρωθυπουργός που ευχαρίστησε τις ΗΠΑ από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός που επί της κυβέρνησής του συνελήφθη ο Οτσαλάν, πάει πολύ», τόνισε ο «γαλάζιος» βουλευτής σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Open».

Εκτίμησε, δε, πως το άρθρο του πρώην πρωθυπουργού αφενός «υπονομεύει την εθνική ενότητα και ομοψυχία που σε μεγάλο βαθμό, σε αυτήν την κρίση, υπάρχει στη χώρα μας» και αφετέρου «δίνει και ένα χέρι βοηθείας στον ίδιο τον Ερντογάν που το τελευταίο διάστημα είναι απομονωμένος διεθνώς».

Εν κατακλείδι ο κ. Λαζαρίδης σχολίασε ότι «οι Έλληνες πολίτες έχουν κρίνει και τον κ. Σημίτη και τον Κώστα Καραμανλή που -να μην ξεχνάμε- πέτυχε την πολύ μεγάλη εθνική επιτυχία στο Βουκουρέστι».