Τάνια Ελευθεριάδου: Αδιαφορεί ο κ. Βορίδης για τις καταγγελίες κτηνοτρόφων της Θάσου

Δριμύτατη κριτική από τη βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την άρνηση του να διορθώσει τα λάθη στις λίστες των δικαιούχων της ενίσχυσης μετά τις πυρκαγιές του 2006

Μόνο ως αδιαφορία μπορεί να εκληφθεί η απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Πολιτικής, Μάκη Βορίδη στην ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου, σχετικά με τις αποζημιώσεις κτηνοτρόφων της Θάσου.

Στην ερώτηση, που συνυπέγραψαν 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται αναφορά στις ενστάσεις κτηνοτρόφων του Θεολόγου, σχετικά με την ορθότητα της διαδικασίας , καθώς και για την εξαίρεση αρκετών εξ αυτών, οι οποίοι πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να λάβουν αποζημίωση, λόγω των ζημιών που υπέστησαν από την καταστροφική πυρκαγιά του καλοκαιριού του 2016. Συγκεκριμένα, έγιναν γνωστές στον Υπουργό οι αιτιάσεις των κτηνοτρόφων σχετικά με την λανθασμένη κατάρτιση λίστας δικαιούχων από τον πρώην πρόεδρο της ΤΕ Θεολόγου, καθώς και η «χρωστούμενη» τρίτη δόση στους δικαιούχους. Ζητήσαμε από το αρμόδιο υπουργείο να εξετάσει τις καταγγελίες των κτηνοτρόφων του χωριού (οι οποίες κοινοποιήθηκαν και μέσω επιστολής) και να απαντήσει αν θα καταβάλει την τρίτη δόση ενίσχυσης.

Η απάντηση του κ. Βορίδη είναι ξεκάθαρη. Όχι μόνο δεν έχει καμία πρόθεση να ασχοληθεί με τις σοβαρότατες καταγγελίες, αλλά ξεκαθαρίζει ότι δεν θα δοθεί καμία παραπάνω αποζημίωση σε όσους επλήγησαν από την πυρκαγιά. Για μία ακόμα φορά, η κυβέρνηση της ΝΔ γυρνά την πλάτη στους ανθρώπους του μόχθου και αδιαφορεί για τα προβλήματα της κτηνοτροφίας.