Στην Αλεξανδρούπολη τελικά η συνάντηση Μητσοτάκη-Μπορίσοφ

Δεν θα γίνει στην Καβάλα η συνάντηση των δύο Πρωθυπουργών, όπως σχεδιαζόταν αρχικά, στο πλαίσιο της σύγκλησης του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας

Αλλαγή στην τοποθεσία της συνάντησης μεταξύ των Πρωθυπουργών Ελλάδας-Βουλγαρίας την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, όπως αναφέρει το evrospress.gr.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Βούλγαρος ομόλογός του Μπόικο Μπορίσοφ θα βρεθούν στην Αλεξανδρούπολη και όχι στην Καβάλα, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, προκειμένου να συμμετάσχουν στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας, για πρώτη φορά εκτός των πρωτευουσών των δύο χωρών (διαβάστε εδώ και εδώ τα ρεπορτάζ).

Μάλιστα, κατά τη συνάντηση των δύο ηγετών, πρόκειται να υπογραφεί και σύμφωνο συνεργασίας των δύο χωρών. Η ατζέντα της συνάντησης των δύο Πρωθυπουργών περιλαμβάνει θέματα ενέργειας, οικονομίας, τουρισμού επενδύσεων και υλοποίηση έργων συνδεσιμότητας στην περιοχή.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί τρεις συναντήσεις στο πλαίσιο αυτό (Σόφια, 27-7-2010, Αθήνα, 17-12-2012, Σόφια, 1-8-2016) και είναι η πρώτη φορά που θα πραγματοποιηθεί εκτός των πρωτευουσών των δύο χωρών.

Μετά την πανηγυρική τελετή υπογραφής του διμερούς συμφώνου συνεργασίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να μεταβεί στην Ξάνθη για να εγκαινιάσει τη νέα πτέρυγα του εργοστασίου Γερμανός στο Όλβιο. Αναμένεται ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού.