ΣΥΡΙΖΑ Νέστου: Το σκάνδαλο Novartis επί της οθόνης

Επιτυχημένη η εκδήλωση-βιντεοπροβολή του ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης «La strategia» για το σκάνδαλο που έγινε στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15/02, στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης η εκδήλωση-προβολή, που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νέστου, με θέμα το σκάνδαλο Novartis. Η πολυπληθής παρουσία του κόσμου στην εκδήλωση, καθώς και οι ερωτήσεις που ακολούθησαν, υποδεικνύουν την ανάγκη των πολιτών για ενημέρωση σχετικά με υποθέσεις οι οποίες έπληξαν την ελληνική οικονομία και οδήγησαν στην καταστροφή της.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή του ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης «La strategia» και ακολούθησε η παρουσίαση της οικονομικής διάστασης του σκανδάλου από τον Τάσο Καρασαββόγλου, τέως Διοικητή Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας. Στη συνέχεια, ο Στέλιος Κούλογλου, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τη Δώρα Αυγέρη, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis, έδωσαν στοιχεία για την διαχείριση του σκανδάλου τόσο σε εθνικό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο και απάντησαν σε ερωτήσεις των παραβρισκόμενων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας από την περιοχή του Νέστου, καθώς και η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου, ο τέως Δήμαρχος Νέστου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Καβάλας με την παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» Δημήτρης Λυμπεράκης και ο τέως βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Δημήτρης Εμμανουηλίδης. Το χαιρετισμό του έστειλε ο γραμματέας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, Θόδωρος Μπόνος, ο οποίος απουσίαζε λόγω συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ.

Αισθητή ήταν, ωστόσο, η απουσία των προσκεκλημένων θεσμικών φορέων, παρά το γεγονός ότι η υπόθεση Novartis θίγει ουσιαστικά τα μέλη τους και δημιουργεί αμφιβολίες σχετικά με την ορθότητα των τακτικών που ακολουθούνται από αυτά.