Μακάριος Λαζαρίδης: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ένωσε το Έθνος

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN» και τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη

«Έχουμε μπροστά μας ένα σημαντικό πρόβλημα με εθνικές, κοινωνικές και ανθρωπιστικές διαστάσεις. Αντιμετωπίσαμε την μεγάλη κρίση που κορυφώθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο αποτελεσματικά, κλείνοντας τα σύνορα με την Τουρκία. Δεν ήταν απλή απόφαση, όμως η Κυβέρνηση την έλαβε προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει».

Αυτό τόνισε ο Βουλευτής ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN» και τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη και υπογράμμισε: «Όπως αποδείχθηκε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τους κατάλληλους, άμεσους χειρισμούς του στο συγκεκριμένο ζήτημα, κατάφερε να ενώσει ολόκληρο το Έθνος».

Ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε ότι «με τις τελευταίες κινήσεις του Ταγίπ Ερντογάν, επιβεβαιώνεται ότι  βρισκόμαστε σε έναν ασύμμετρο πόλεμο. Η συντριπτική πλειοψηφία όσων βρίσκονται στα σύνορα, δεν είναι ούτε πρόσφυγες, ούτε μετανάστες. Εισβολείς είναι, που επιχείρησαν να μπουν παράνομα στη χώρα μας».

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι «η Ευρώπη διαχρονικά δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και δεν έχει επιδείξει την απαιτούμενη αλληλεγγύη στη χώρα μας», ενώ άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο για την πολιτική που εφάρμοσε ως κυβέρνηση στο θέμα όσο και για την σημερινή αντιπολιτευτική ρητορική του.