Μακάριος σε Βορίδη: Μόνο με έναν νέο νόμο-πλαίσιο για τον ΕΛΓΑ θα σωθούν οι αγρότες [βίντεο]

Αναφορά του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ στους αγρότες του Παγγαίου και του Νέστου και «υπενθύμιση» στον υΠΑΑΤ για την ένταξη της Καβάλας στην αντιχαλαζική προστασία με εναέρια μέσα

Τους σταφυλοπαραγωγούς του Μυρτοφύτου, της Φωλιάς, του Ελαιοχωρίου και των Ελευθερών του Παγγαίου και του Νέστου επικαλέστηκε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με το σχέδιο νόμου για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, προκειμένου να αναδείξει την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου νόμου-πλαισίου για τον ΕΛΓΑ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης, «θεωρώ άμεση ανάγκη την αλλαγή του κανονισμού και της οργάνωσης του ΕΛΓΑ με ένα νέο νόμο-πλαίσιο, που θα διευκολύνει τις εκτιμήσεις και τις αποζημιώσεις των αγροτών. Γιατί –φαντάζομαι θα συμφωνήσετε και εσείς– ότι δεν γίνεται οι σταφυλοπαραγωγοί του Μυρτόφυτου, της Φωλιάς, του Ελαιοχωρίου, των Ελευθερών και γενικότερα του Παγγαίου και του Νέστου στην Καβάλα, να έχουν πληγεί από το χαλάζι τον περασμένο Ιούνιο και ακόμη να μην έχουν πάρει τις αποζημιώσεις τους. Και στις 31 Μαρτίου να πρέπει να καταβάλουν και τις ασφαλιστικές τους εισφορές στον ΕΛΓΑ. Είμαι σίγουρός ότι με την ευαισθησία που σας διακρίνει, άλλωστε το έχουμε συζητήσει κατ’ επανάληψη, πολύ σύντομα θα φέρετε αυτόν τον νόμο-πλαίσιο, όπως θα εντάξετε και την Π.Ε. Καβάλας στην χαλαζική προστασία με εναέρια μέσα».