Μακάριος Λαζαρίδης: Η Ελλάδα δεν δέχεται μαθήματα από την Τουρκία

Τα βασικά σημεία συνέντευξης του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra» και το δημοσιογράφο Γ. Μελιγγώνη

«Ο Ταγίπ Ερντογάν, το τελευταίο χρονικό διάστημα, μετά τις απανωτές επιχειρησιακές και διπλωματικές ήττες σε Ιντλίμπ, Έβρο και Βρυξέλλες, έχει χάσει την ψυχραιμία του. Δεν μπορεί να χάνει και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία, όπως φαίνεται και με τις κλιμακούμενες προκλήσεις του σε βάρος της χώρας μας». Αυτό τόνισε ο Βουλευτής ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra» και το δημοσιογράφο Γ. Μελιγγώνη.

Ο τούρκος Πρόεδρος, εξήγησε ο κ. Λαζαρίδης, «πλέον έχει καταλάβει ότι ούτε η Ελλάδα, ούτε η Ευρώπη εκβιάζονται από κανέναν και απαιτείται έμπρακτη αλλαγή της στάσης της χώρας του για να μπορούμε να συζητάμε. Και ας συνειδητοποιήσει κάποια στιγμή ότι μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σεβασμού διεθνούς δικαίου η Ελλάδα δεν δέχεται από την Τουρκία».

Ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε ότι «η διαχείριση της κρίσης από την ελληνική Κυβέρνηση ήταν άψογη. Αυτό αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις, στις οποίες 9 στους 10 Έλληνες συντάσσονται με τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει χαρακτηριστικά εθνικού ηγέτη, ένωσε το Έθνος, που ακούμπησε πάνω του. Απέδειξε ότι ξέρει να λέει και “όχι” – όπου χρειάζεται – και να παίρνει γρήγορα και σωστά τις αποφάσεις που πρέπει».

Παράλληλα, ο κ. Λαζαρίδης συνέστησε στον ΣΥΡΙΖΑ «να μην μας κουνάει το δάχτυλο για έλλειψη ομοψυχίας και εθνικής συναίνεσης. Προφανώς και τη θέλουμε  και την επιζητούμε χρόνια, το έχει δείξει και η μετριοπαθής στάση του κ. Μητσοτάκη, όμως η συναίνεση χρειάζεται δύο. Και όλα τα προηγούμενα χρόνια, όταν η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μιλούσε για “γερμανοτσολιάδες”, “προσκυνημένους” και “στα τέσσερα”, μόνο συναινετική διάθεση δεν έδειχνε. Μακάρι τώρα, από τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Ήρθε η ώρα ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του».