Μακάριος Λαζαρίδης: Ο Μητσοτάκης κινήθηκε ταχύτατα και αποτελεσματικά

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» και τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Νίκο Ρογκάκο

Την άμεση κινητοποίηση του Πρωθυπουργού, της Κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε αυτή η πρωτόγνωρη κρίση της πανδημίας, υπογράμμισε ο Βουλευτής ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» και τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Νίκο Ρογκάκο.

«Πρόκειται για έναν “πόλεμο”, όπως έχει πει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απέναντι σε έναν “αόρατο”, αλλά όχι ανίκητο εχθρό. Και είναι αδιαμφισβήτητο ότι ο Πρωθυπουργός εξ αρχής κινήθηκε ταχύτατα και αποτελεσματικά, με καίριες αποφάσεις», σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης και προσδιόρισε τους δύο τομείς στους οποίους είναι επικεντρωμένη η στρατηγική της Κυβέρνησης:

«1. Ο πρώτος ήταν να πάρει πολύ γρήγορα μέτρα, ούτως ώστε να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του ιού. Και νομίζω σε αυτό, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Κυβέρνηση έχει πρωτοπορήσει. Θυμίζω, για παράδειγμα, ότι την περασμένη Κυριακή είχαμε δημοτικές εκλογές στην Γαλλία και την επόμενη βγήκε ο Πρόεδρος Μακρόν και είπε ότι “είμαστε σε πόλεμο”. Μπορούμε να καταλάβουμε την ταχύτητα με την οποία κινήθηκε ο Πρωθυπουργός, ακούγοντας τους ειδικούς λοιμοξιολόγους και επιδημιολόγους.

  1. Ο δεύτερος τομέας, στον οποίο επίσης υπήρξε άμεση αντίδραση, ήταν η λήψη μέτρων για να στηριχθούν οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις. Έχουμε μέχρι τώρα ένα πακέτο 4 δις ευρώ που είναι πολύ σημαντικά. Από εκεί και πέρα, επειδή επικρατούν ειδικές συνθήκες, αντιμετωπίζουμε τις εξελίξεις μέρα με τη μέρα, με στόχο να προχωρήσουμε στη συνέχεια και σε επιπλέον παρεμβάσεις».

Ο κ. Λαζαρίδης έδωσε έμφαση επίσης στην απόφαση του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας να μην ισχύσει για τη χώρα μας ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%του ΑΕΠ για φέτος, καθώς και στην ένταξη της Ελλάδας στο καθεστώς της ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. «Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη που αποκλιμακώνει το κόστος δανεισμού της χώρας και εξασφαλίζει μεγάλη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία», ανέφερε.