Μακάριος Λαζαρίδης: Ξέφραγο αμπέλι η Δομή στο Ασημακοπούλου. Θα βάλουμε διοικητή!

Ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για «ελλιπή συμπεριφορά» των υπαλλήλων του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης - Άμεσα υπογράφεται ΚΥΑ για διορισμό διοικητή σε όλες τις δομές της χώρας

Την τοποθέτηση διοικητή στη Δομή του πρώην στρατοπέδου «Ασημακοπούλου» που θα απευθύνεται αποκλειστικά στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προανήγγειλε ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης.

Με αυτόν τον τρόπο η Κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την ελλιπή συμπεριφορά των υπαλλήλων του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) οι οποίοι δραστηριοποιούνται εκεί και φυσικά σε όλες τις δομές της χώρας.



Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρωινή 93,7» και τον δημοσιογράφο Νίκο Γενικόπουλο, ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε ότι ενημερώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αντωνιάδη και τον Δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη για την  κακή κατάσταση που συνάντησαν στη δομή του στρατοπέδου, την οποία επισκέφθηκαν πρόσφατα [διαβάστε περισσότερα εδώ], με ιδιαίτερο πρόβλημα αυτό της καθαριότητας.

Η Κυβέρνηση, όπως είπε ο κ. Λαζαρίδης, «θα κάνει το αυτονόητο, που δεν έκανε η προηγούμενη. Επειδή οι υπάλληλοι που ελέγχονται μόνο από τοn ΔΟΜ δεν φαίνεται να δείχνουν κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στη συγκεκριμένη δομή, όπως και συνολικά στις δομές της ενδοχώρας (χαρακτηριστικό είναι ότι δεν εργάζονται το Σαββατοκύριακο), μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), η οποία θα προβλέπει την τοποθέτηση Ελλήνων Διοικητών σε όλες τις συγκεκριμένες δομές. Δηλαδή, όπως με διαβεβαίωσε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης με τον οποίο μίλησα αρκετές φορές τις τελευταίες μέρες, η Dομή στο στρατόπεδο “Ασημακοπούλου” θα έχει από εδώ και πέρα Έλληνα Διοικητή ο οποίος θα απευθύνεται και θα λογοδοτεί απευθείας στον Υπουργό».