Μακάριος Λαζαρίδης: Ο Μητσοτάκης οικοδομεί ξανά τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Κράτους και πολιτών

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και το δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε

«Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών νιώθει ανακούφιση που σε αυτή τη “φουρτούνα” κρατά το τιμόνι της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ακόμα και άνθρωποι που δεν τον ψήφισαν, βλέπουν επιτέλους ότι υπάρχει Κράτος, πολιτική βούληση και διάθεση, ενώ έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις που πρέπει άξιοι και ικανοί άνθρωποι». Αυτό τόνισε ο Βουλευτής ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και το δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε, με αφορμή τη διαχείριση της κρίσης της πανδημίας.

Με την πολιτική που ασκεί ο Πρωθυπουργός, σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης, «νομίζω ότι πλέον οι πολίτες θα ξαναεμπιστευτούν το Κράτος και τους πολιτικούς. Είναι δεδομένο ότι, αν δεν αποκατασταθεί η σχέση αυτή, δεν μπορεί να πάει η χώρα παραπέρα. Αυτό ακριβώς συμβαίνει αυτήν την περίοδο, με την οικοδόμηση ξανά της εμπιστοσύνης μεταξύ Κράτους και πολιτών και είμαι βέβαιος ότι θα βγούμε πιο δυνατοί, πιο ουσιαστικοί και πιο αποτελεσματικοί από αυτήν την υγειονομική κρίση».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, από την πρώτη στιγμή που η Κυβέρνηση ανακοίνωσε τα μέτρα για την παρεμπόδιση γρήγορης διασποράς του ιού, ήταν συντονισμένη και συντεταγμένη σε αυτή την προσπάθεια. Μέλημά μας, να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά αυτό τον πρωτόγνωρο, αόρατο εχθρό. Να κερδίσουμε τον πόλεμο, ο οποίος αντιμετωπίζεται ουσιαστικά με προσωρινή παύση της ανθρώπινης επαφής. Αυτή είναι η έννοια του “μένουμε σπίτι”. Να καταλάβουμε όλοι μας ότι αυτή την περίοδο το σπίτι μας είναι καταφύγιο και όχι κρατητήριο», ανέφερε.

Μέσα από αυτή την κρίση, τόνισε ο κ. Λαζαρίδης, «πλέον αυτό που θα χρειαστεί η χώρα μας, αλλά και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες την επόμενη μέρα, είναι μια συνολική και πολυμέτωπη, δυναμική επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας. Μια νέα συμφωνία για να κάνουμε το χρήμα να γυρίσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην πραγματική οικονομία και στις επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές. Και είναι βέβαιο ότι την ίδια υπευθυνότητα και εγρήγορση που έδειξαν στην παρούσα φάση η Κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα την δείξουν και στην επόμενη φάση, της επανεκκίνησης, που θα είναι εξίσου κρίσιμη».