ΓΕΕΘΑ: Τουρκικό μαχητικό ΔΕΝ πέταξε πάνω από την Καβάλα, ο Αρχηγός ΔΕΝ έκανε καμία δήλωση!

Επίσημη διάψευση για την «πτήση τουρκικού μαχητικού πάνω από Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Λήμνο, Λέσβο και Χίο» και για τη φερόμενη ως δήλωση Φλώρου ότι «η ελληνική απάντηση θα είναι ισχυρή»

Μετά την επίσημη διάψευση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου σχετικά με την υποτιθέμενη πτήση τουρκικού F-16 ανήμερα της 25ης Μαρτίου 2020 πάνω από την Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα αρχικά, τη Λήμνο, τη Λέσβο και τη Χίο μετέπειτα [διαβάστε τη δήλωση του ΥΕΘΑ εδώ], το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας εξέδωσε επίσης σχετική ανακοίνωση.

Μετά τις πρώτες αναφορές [διαβάστε σχετικά εδώ], τη φερόμενη δήλωση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Φλώρου περί «ισχυρής ελληνικής απάντησης» στην τουρκική προκλητικότητα [εδώ] και την οργισμένη διάψευση στο KAVALA POST αλλά και μέσω facebook του Νίκου Παναγιωτόπουλου [εδώ] και την «επανόρθωση» του αρχικού τηλεγραφήματος του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων [εδώ], το ΓΕΕΘΑ διαψεύδει τόσο την πτήση του τουρκικού F-16 πάνω από την Καβάλα όσο και τη δήλωση του Στρατηγού.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΓΕΕΘΑ.

«Το ΓΕΕΘΑ ενημερώνει για τα αναγραφόμενα σε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου της Πέμπτης 26 Μαρτίου 2020, που αφορούν σε υπέρπτηση τουρκικού αεροσκάφους άνωθεν ελληνικών εδαφών επί δρομολογίου Αλεξανδρούπολη – Καβάλα – Λήμνο – Λέσβο – Χίο με επιβεβαίωση από το ΓΕΕΘΑ και δήλωση στην ΕΡΤ από τον κ. Αρχηγό ΓΕΕΘΑ ότι η ελληνική απάντηση θα είναι ισχυρή, τα ακόλουθα:




Ουδεμία υπέρπτηση από τουρκικά αεροσκάφη, πραγματοποιήθηκε την 25η Μαρτίου 2020 άνωθεν της Αλεξανδρούπολης, της Καβάλας, της Λήμνου και της Χίου. Σημειώνεται η προφανής σύγχυση των σχετικών δημοσιευμάτων με το δρομολόγιο ζεύγους αεροσκαφών F – 16 της ΠΑ άνωθεν των πόλεων Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Λήμνο, Λέσβο και Χίο, στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου.

Η ούτως ή άλλως απαράδεκτη πρακτική των υπερπτήσεων, παγίως γνωστοποιείται άμεσα από το ΓΕΕΘΑ σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία στους διαπιστευμένους στο ΥΠΕΘΑ δημοσιογράφους. Η εν λόγω διαδικασία ακολουθήθηκε και την 25η Μαρτίου 2020 για το σύνολο των υπερπτήσεων που πραγματοποίησαν τουρκικά αεροσκάφη.

Ο κ. Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ουδεμία δήλωση έκανε στην ΕΡΤ ή σε άλλο τηλεοπτικό μέσο».