Μακάριος Λαζαρίδης: Με όραμα και σχέδιο, θα βγούμε πιο δυνατοί από την κρίση!

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra Channel» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Σιαδήμα

Βέβαιος ότι η Κυβέρνηση και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κερδίσουν και αυτό το δύσκολο στοίχημα, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά την υγειονομική κρίση, δήλωσε ο βουλευτής  Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra Channel» και το δημοσιογράφο Γιώργο Σιαδήμα. «Με σχέδιο και όραμα, θα βγούμε δυνατοί από την πρωτόγνωρη περιπέτεια. Θα είμαστε εμείς και πάλι αυτοί που θα οδηγήσουμε τη χώρα στο απάνεμο λιμάνι και θα κρατήσουμε την κοινωνία όρθια», τόνισε.

Ιδιαίτερη έμφαση ο κ. Λαζαρίδης, πέραν από την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας, έδωσε και στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, προκειμένου να αντέξουν ενόψει της επόμενης μέρας και της επιστροφής στην κανονικότητα. Το δημοσιονομικό κόστος των πρωτοβουλιών και των μέτρων της Κυβέρνησης, σημείωσε, «φτάνει τα 6,8 δις ευρώ ή 3,5% ΑΕΠ, όταν ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 2%. Επιπλέον, αξιοποιούμε άλλα 3 δις ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους, με το συνολικό ποσό που δίνεται προς την κοινωνία να φτάνει σχεδόν τα 10 δις».

Όπως εξήγησε, ήδη καλύπτονται 8 στους 10 μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, καθώς και 3 στους 4 ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων. Διευκρίνισε δε ότι «προϋπόθεση για την υπαγωγή στις ρυθμίσεις που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας» και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης και άλλων μέτρων στήριξης της οικονομίας, «δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε έναν μαραθώνιο και τα δεδομένα αλλάζουν επί καθημερινής βάσης».

Ο κ. Λαζαρίδης, αναφερόμενος στην κίνηση του Πρωθυπουργού να καλέσει τους Υπουργούς και τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να συνεισφέρουν το 50% δύο μισθών τους στον πόλεμο ενάντια στην πανδημία, υπογράμμισε: «Δεν με εξέπληξε, αφού και κατά το παρελθόν, ως Βουλευτής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε αντίστοιχες σημαντικές πρωτοβουλίες, όπως το 2011 όταν παραχώρησε στην Πολιτεία τα χρήματα που ήταν να λάβει από τη συμμετοχή του στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές και παρέδωσε το βουλευτικό του αυτοκίνητο. Δυστυχώς, όταν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες μπαίνουν σε μια λογική πλειοδοσίας, όπως κάνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση του, χάνουν την αξία τους και υπάρχει ο κίνδυνος να φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Προσδοκώ από τους συναδέλφους των άλλων κομμάτων να επιδείξουν την αντίστοιχη ευαισθησία και να ανταποκριθούν».