Κορονοϊός: Νέο διάγγελμα Μητσοτάκη ενόψει Πάσχα

Τι αναμένεται να πει ο Πρωθυπουργός στον ελληνικό λαό - Πληροφορίες ότι επίκεινται και νέα, αυστηρότερα μέτρα τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας

Νέο διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται περίπου στις 19:30 το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας 13 Απριλίου 2020, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα κάνει έναν πρώτο απολογισμό της «μάχης» κατά του κορονοϊού και θα απευθυνθεί στους πολίτες ενόψει του Πάσχα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει, κατά πληροφορίες, για όλους όσους βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» -όχι μόνο το υγειονομικό προσωπικό αλλά και τους εργαζόμενους σε σούπερ μάρκετ και ντελίβερι.

Παράλληλα, θα κάνει και αναφορά στο οικονομικό πακέτο για το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, ενώ θα υπογραμμίσει πως τίποτα από όλα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα δεν θα πάει χαμένο.

Μάλιστα, αναμένεται να τονίσει πως η στήριξη του συστήματος υγείας θα συνεχιστεί και μετά την πανδημία.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχη αναφορικά με την… χαλάρωση των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας αλλά και της Κυριακής του Πάσχα, με στελέχη να υπογραμμίζουν εδώ και ημέρες πως δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός.

Μάλιστα, το Μέγαρο Μαξίμου εξετάζει και νέα, αυστηρότερα μέτρα για τις ημέρες των γιορτών, ώστε να διασφαλιστεί πως δεν θα υπάρξουν μετακινήσεις προς την περιφέρεια αλλά και εντός των μεγάλων πόλεων.

Πηγή: cnn.gr