Μακάριος Λαζαρίδης: Η πανδημία θα φύγει, η εμπιστοσύνη στον Μητσοτάκη όχι

Τηλεοπτικές δηλώσεις του βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας

«Με σύνεση και σχέδιο η Κυβέρνηση θα επαναφέρει την επόμενη μέρα την Ελλάδα στην κανονικότητα. Η πανδημία κάποια στιγμή θα φύγει, όμως η εμπιστοσύνη των πολιτών στον Κυριάκο Μητσοτάκη θα παραμείνει». Αυτό τόνισε ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και τους δημοσιογράφους Γ. Ντσούνο και Χρ. Κούτρα.

Η Κυβέρνηση, όπως είπε ο κ. Λαζαρίδης, «από την πρώτη στιγμή της παγκόσμιας υγειονομική κρίσης, ξεδιπλώνει ένα συνεκτικό  πακέτο μέτρων για τη στήριξης της οικονομίας. Ήδη εφαρμόζονται τα δημοσιονομικά μέτρα για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, ενώ προωθείται η επανάληψή τους για τον Μάιο και τον Ιούνιο. Συνολικά τα δημοσιονομικά μέτρα φτάνουν τα 14 δις ευρώ και σε αυτό το ποσό δεν συμπεριλαμβάνονται ούτε οι κοινοτικοί πόροι που είναι περίπου 3 δις ευρώ μέχρι στιγμής ούτε το ζήτημα της αναστολής καταβολής των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων. Ταυτόχρονα υπάρχει και ένα πακέτο για την αναγκαία ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων  για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες, που αγγίζει τα 10 δις ευρώ. Συνολικά, μέχρι τον Ιούνιο, έχουμε ένα πακέτο 24 δις ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στο 13% του ΑΕΠ».

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για το ύψος της μέχρι στιγμής οικονομικής στήριξης προς την κοινωνία, ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε: «Κατ’ αρχάς το προαναφερόμενο ποσό προφανώς δεν είναι καθόλου μικρό. Αφετέρου, βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κρίση. Δεν έχουμε έναν αγώνα ταχύτητας 100 μέτρων, αλλά έναν μαραθώνιο. Όταν τρέχεις έναν μαραθώνιο, δεν καταναλώνεις όλες σου τις δυνάμεις στα πρώτα μέτρα γιατί είτε δεν θα τερματίσεις ή θα τερματίσεις στις τελευταίες θέσεις. Και αυτό θέλει να αποφύγει η Κυβέρνηση και λειτουργεί υπεύθυνα, με σύνεση και σχέδιο».

Ο κ. Λαζαρίδης απέρριψε εμφατικά το ενδεχόμενο ενός νέου μνημονίου με αφορμή την πανδημία και δήλωσε πεπεισμένος «ότι οι σημερινές δυσκολίες θα αποτελέσουν τη βάση για την αυριανή αναγέννηση της χώρα. Ευτυχώς που στο τιμόνι της χώρας για τη νέα επανεκκίνηση, για το νέο new deal, θα βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γιατί δεν θέλω να σκεφτώ – και δεν θέλει να σκεφτεί και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, όπως φαίνεται στις δημοσκοπήσεις – τι θα συνέβαινε αν κρατούσε κάποιος άλλος το τιμόνι για την αντιμετώπιση της υγειονομικής, της οικονομικής και της εθνικής κρίσης».