Μακάριος Λαζαρίδης: Κανονικότητα για τους πολίτες σημαίνει Κυριάκος Μητσοτάκης

Τηλεοπτικές δηλώσεις του βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας

«Η Κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη ταυτόχρονα με δύο κρίσεις, την πρωτόγνωρη παγκόσμια υγειονομική κρίση και αυτήν του προσφυγικού-μεταναστευτικού. Και στις δύο ανταποκρίθηκε με μεγάλη επιτυχία. Ευτυχώς που την κατάσταση αυτή κλήθηκε να διαχειριστεί ο σημερινός Πρωθυπουργός. Η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα και κανονικότητα σημαίνει Κυριάκος Μητσοτάκης».

Αυτό τόνισε ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.

Απαντώντας στις κατηγορίες της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τον τρόπο οικονομικής ενίσχυσης των επιστημόνων, ο κ. Λαζαρίδης σχολίασε: «Το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης μέσω επιταγών κατάρτισης (voucher), είχε θεσμοθετηθεί από το 2011, αφορά αξιοποίηση κοινοτικών πόρων και χρησιμοποιείται έκτοτε ως η διαφανέστερη μέθοδος, καθώς η επιλογή του παρόχου κατάρτισης γίνεται από τον ίδιο τον καταρτιζόμενο. Θυμίζω ότι επί ΣΥΡΙΖΑ η κυρία Αχτσιόγλου είχε ανακοινώσει την προκήρυξη προγραμμάτων για τα ζητήματα της ανεργίας συνολικού προϋπολογισμό πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, μέσω voucher. Σήμερα, 160.000 επιστήμονες συμμετέχουν στα προγράμματα αυτά, αριθμός πέρα από κάθε προσδοκία», τόνισε, προσθέτοντας: «Φυσικά, τυχόν αστοχίες, ιδίως σε ό,τι έχει να κάνει με μη επαρκή Κ.Ε.Κ. – που θυμίζω ότι η αξιολόγησή τους έγινε από την προηγούμενη Κυβέρνηση – θα διορθωθούν άμεσα».

Ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για τη στήριξη των ανέργων και των μακροχρόνια ανέργων, ενώ διερωτήθηκε για ποιο λόγο την Μεγάλη Παρασκευή οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν την προώθηση των ομολόγων  ανάκαμψης με την εγγύηση της Ε.Ε., το ταμείο για τη υγεία με επιπλέον 50 δις ευρώ και τον ειδικό μηχανισμό συντονισμού για υγειονομικές κρίσεις.