Μακάριος Λαζαρίδης: Μία από τις αρετές ενός ηγέτη είναι το θάρρος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει

Τηλεοπτικές δηλώσεις του βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την ακύρωση του προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης σε 190.000 επιστήμονες

«Μία από τις αρετές ενός ηγέτη είναι το θάρρος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει. Και το λέω γιατί χρειάζεται θάρρος για να διορθωθούν τυχόν αστοχίες. Και αυτό έκανε ο Πρωθυπουργός». Αυτό τόνισε ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και τον δημοσιογράφο Γ. Σιαδήμα, με αφορμή την ακύρωση του προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης σε 190.000 επιστήμονες.

Αυτοί, όπως εξήγησε ο κ. Λαζαρίδης, «θα λάβουν κανονικά την ενίσχυση των 600 ευρώ για τον μήνα Απρίλιο, χωρίς προϋποθέσεις. Ταυτόχρονα, με εντολή του Πρωθυπουργού, ξεκινά αξιολόγηση των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης μέσω ενδελεχούς ελέγχου της ποιότητας των προγραμμάτων κατάρτισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού. Κάτι που δεν συνέβη, βεβαίως, τα τελευταία χρόνια».

Παράλληλα, έκανε λόγο για «υποκρισία» της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και του κ. Τσίπρα, υπενθυμίζοντας τα εξής:

«Πρώτον, ότι η τελευταία πιστοποίηση έγινε επί υπουργίας Γαβρόγλου και η διαδικασία πιστοποίησης δεν έχει αλλάξει. Και επιπλέον κανένα πιστοποιημένο Κ.Ε.Κ. δεν κόπηκε, κανένας δεν έκανε ένσταση.

Δεύτερον, και επί δικής του Κυβέρνησης, οι υπουργοί κ. Σκουρλέτης, Χαρίτσης και Αχτσιόγλου «έτρεξαν» προγράμματα κατάρτισης μέσω Κ.Ε.Κ. μέχρι και την παραμονή των εκλογών, συνολικού ύψους πάνω από 250.000.000 ευρώ. Ενδεικτικά αναφέρω στις 10 Ιουνίου 2019, όταν είχαν ήδη προκηρυχθεί οι εθνικές εκλογές, η κυρία Αχτσιόγλου με τον κ. Χαρίτση ανακοίνωσαν πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων με φορέα υλοποίησης τα Κ.Ε.Κ., ποσού 48.900.000 ευρώ. Άρα, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».

Επιπροσθέτως, ο κ Λαζαρίδης υπενθύμισε την – προ τεσσάρων περίπου χρόνων – παραίτηση της Γενικής Γραμματέως Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας, κυρίας Χαλκιά, καταγγέλλοντας φωτογραφικούς διαγωνισμούς και εύνοια του υπουργείου Εργασίας υπέρ των μεγάλων Κ.Ε.Κ. και μάλιστα σε προγράμματα κατάρτισης ανέργων.