Δια στόματος πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής: Ο Πρίνος δεν «βγαίνει»! [βίντεο]

Αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την ομιλία του στην εξορυκτική δραστηριότητα των Πετρελαίων της Καβάλας και την επένδυση που πλέον είναι ασύμφορη και «κινδυνεύει»!

Στο πλαίσιο της συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής του νέου πολυνομοσχεδίου για το Περιβάλλον που εισηγείται η Κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε κατά την τοποθέτησή του το πρωί της Τρίτης 5 Μαΐου 2020 στα Πετρέλαια της Καβάλας.

«Αυτή η συζήτηση [σ.σ. για το εάν θέλουμε εξορυκτική δραστηριότητα στη χώρα μας] μπορεί τελικά να γίνεται περί όνου σκιάς, διότι εκεί όπου βρίσκονται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου σήμερα, είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν υπάρχει πραγματικό επιχειρηματικό ενδιαφέρον για νέες εξορύξεις!», είπε ο πρωθυπουργός, αναφέροντας μάλιστα, προς επίρρωση των επιχειρημάτων του προς την Αντιπολίτευση, ότι η μοναδική πετρελαιοπαραγωγική δραστηριότητα της χώρας, αυτή του Πρίνου, πολύ απλά «δεν βγαίνει»!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επίσης υπογράμμισε ότι ο Πρίνος λειτουργεί αδιάλειπτα εδώ και 45 χρόνια, χωρίς περιβαλλοντικό αποτύπωμα για την περιοχή της Καβάλας αλλά και χωρίς κανένα ατύχημα, ωστόσο σήμερα «κινδυνεύει»!

Δείτε το βίντεο της ομιλίας του πρωθυπουργού στη Βουλή. Η αναφορά στον Πρίνο είναι από το 19:45 και μετά: