Μακάριος Λαζαρίδης: «Η Καβάλα γνωρίζει από αγώνες» [βίντεο]

Ο βουλευτής Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία αναφέρθηκε σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ στους δυναμικούς και πρωτοπόρους αγώνες των καπνεργατών της Καβάλας και στο πώς συνδέεται άμεσα η οικογένειά του με αυτούς

Στους δυναμικούς και πρωτοπόρους αγώνες των καπνεργατών της Καβάλας αναφέρθηκε σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ ο βουλευτής της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία, Μακάριος Λαζαρίδης.

Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Το 1896 στην Καβάλα -τότε ήταν η Μέκκα του καπνού- πραγματοποιήθηκε η πρώτη καπνεργατική απεργία και η μεγαλύτερη και πρώτη απεργία στα Βαλκάνια. Και 12 χρόνια μετά, το 1908 ιδρύθηκε στην Καβάλα το πρώτο καπνεργατικό σωματείο στα Βαλκάνια με την επωνυμία “Ευδαιμονία”. Όπως καταλαβαίνετε, εμείς στην Καβάλα ξέρουμε από αγώνες…».

Ο κ. Λαζαρίδης στάθηκε μάλιστα στο γεγονός ότι γνωρίζει πολύ καλά τους αγώνες των καπνεργατών, καθώς οι παππούδες του από την πλευρά της μητέρας του Γεωργίας, ο παππούς Νίκος και η γιαγιά Ευαγγελία, υπήρξαν καπνεργάτες.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λαζαρίδης ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία για τις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου από τη Δημοτική Καπναποθήκη, ως ελάχιστο φόρο τιμής στον παππού και τη γιαγιά του, όπως είχε επισημάνει τότε, παρουσιάζοντας το αναπτυξιακό του σχέδιο «Καβάλα 2020 – 2050».

Δείτε βίντεο από τη συνέντευξη του Μακάριου Λαζαρίδη στην ΕΡΤ