Μακάριος Λαζαρίδης: Με «όχημα» την ανακτημένη μας αξιοπιστία, θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα

Τα βασικά σημεία συνέντευξης του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ στον τηλεοπτικό σταθμό «Open»' και τη δημοσιογράφο Φαίη Μαυραγάνη

«Από το μέτωπο της υγείας και το «Μένουμε σπίτι», όπου κατά γενική ομολογία η Κυβέρνηση, ακούγοντας και τους ειδικούς, πήγε εξαιρετικά, έχουμε περάσει πλέον στον αγώνα για την οικονομία. Και αυτό, ενώ ταυτόχρονα παραμένουμε σε απόλυτη επιφυλακή για την ασφάλειά μας. Να είναι βέβαιοι οι πολίτες ότι και εδώ θα τα καταφέρουμε. Με «όχημα» την ανακτημένη μας αξιοπιστία, θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα». Αυτό τόνισε ο Βουλευτής ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας,  Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN» και τη δημοσιογράφο Φαίη Μαυραγάνη.

Πρώτο μέλημα της Κυβέρνησης, όπως είπε ο κ. Λαζαρίδης, «είναι η στήριξη και προστασία της εργασίας, των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων, προκειμένου να επανεκκινήσουν οι μηχανές της παραγωγής. Από τα επιδόματα ανεργίας, προκρίνεται η επιδότηση της εργασίας, έχει επιλεχθεί η απασχόληση αντί για τα λουκέτα και αυτή είναι η βασική μας διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε.

Ειδικά για τον πρωτογενή τομέα, έκανε γνωστό ότι η Κυβέρνηση, μέχρι στιγμής, έχει εγκρίνει 31.000.000 ευρώ για την ενίσχυση της κτηνοτροφίας, 15.000.000 ευρώ για την ενίσχυση της αλιείας, 11.000.000 ευρώ για τους ανθοπαραγωγούς και 5.000.000 ευρώ για τους σπαραγγοπαραγωγούς. «Γίνονται αυτά που πρέπει να γίνουν και η οικονομική ενίσχυση δίδεται με το βάρος που απαιτεί η κάθε χρονική στιγμή. Η Κυβέρνηση κινήθηκε με ταχύτητα και, όπως είπε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, τα χρήματα δόθηκαν ούτε εμπροσθοβαρώς, ούτε οπισθοβαρώς, αλλά για να υπάρχει αποτέλεσμα, μα και εφεδρείες για την επόμενη στιγμή».

Ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε ότι η ελληνική οικονομία βρέθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2020 με τέσσερις φορές μικρότερη ύφεση από την υπόλοιπη Ευρώπη. Υπενθύμισε δε ότι επί της τετραετούς διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ο συνολικός ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας ήταν 0,7%, όταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο μέσος όρος ήταν 2,3%, ενώ κατήγγειλε την Αξιωματική Αντιπολίτευση για «καταστροφολογία που δεν οδηγεί πουθενά. Άλλωστε, αυτό καταδείχθηκε και στη Βουλή όταν ο πρώην πρωθυπουργός, ο κ. Τσίπρας, χρησιμοποίησε fakenews για τις πρόσφατες θετικές για την Ελλάδα αποφάσεις του Eurogroup».