Μακάριος Λαζαρίδης: Σε λίγο το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς θα είναι άρθρο στον Ποινικό Κώδικα

Τα βασικά σημεία συνέντευξης του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega Channel» και τους δημοσιογράφους Νίκο Φιλιππίδη και Μπάγια Αντωνοπούλου

«Έκπληκτη η κοινωνία παρακολουθεί τις αποκαλύψεις για τον Νίκο Παππά, που δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο, αλλά το “δεξί χέρι”, το alter ego του κ. Τσίπρα. Με το ηχητικό ντοκουμέντο που κατατέθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή, αποκαλύφθηκε ότι παραδέχθηκε πως γνώριζε την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος, με τη συμμετοχή του κ. Παπαγγελόπουλου. Φέρεται μάλιστα να δηλώνει, αναφερόμενος στον κ. Παπαγγελόπουλο, ότι “κάποιοι βγάζουν λεφτά”, και μάλιστα “πολλά λεφτά”. Και εκείνο που τον ενοχλεί είναι ότι δουλεύουν για τον εαυτό τους και όχι για το “μαγαζί”. Προσέξτε, η αντίληψη που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ και τα βασικά του στελέχη για την Κυβέρνησή τους και το Μαξίμου ήταν ότι είναι “μαγαζί”». Αυτό τόνισε ο Βουλευτής ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega Channel» και τους δημοσιογράφους Νίκο Φιλιππίδη και Μπάγια Αντωνοπούλου.

Όπως ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης, βάσει του ηχητικού, «ο κ. Παπάς ζητάει από τον κ. Μιωνή να προτρέψει το δικηγόρο Σταύρο Παπασταύρου να βγει να μιλήσει εναντίον της Μαρέβα Γκραμπόφσκι, συζύγου του Πρωθυπουργού, του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το παρακράτος δηλαδή, θέλοντας να κτυπήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη που τότε, στις αρχές του 2016, είχε εκλεγεί Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βάζει στο στόχαστρο τη σύζυγό του και στη συνέχεια ξεκινάνε οι γνωστές επιθέσεις. Δεδομένου ότι φαίνεται ο κ. Παππάς να γνώριζε την ύπαρξη του παρακράτους, θα πρέπει να μας απαντήσει ο κ. Τσίπρας αν ο ίδιος ήξερε για όλα αυτά. Αν το δεξί του χέρι λειτουργούσε εν αγνοία του ή όχι. Αν το παρακράτος είχε και τη δική του σφραγίδα».

Ο κ. Λαζαρίδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι «κάποιοι “λούμπεν”, εκμεταλλευόμενοι τη δύσκολη κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η χώρα, εξαπάτησαν τους Έλληνες προκειμένου να πάρουν την εξουσία. Και αφού πήραν την εξουσία, θέλησαν να βγάλουν λεφτά. Και για να γίνει αυτό για πολλά χρόνια αποφάσισαν να γίνουν καθεστώς. Και για να το καταφέρουν αυτό, προχώρησαν σε συγκρότηση του παρακράτους. Αυτή ήταν η φιλοσοφία τους».

Κάτι που, όπως είπε, αποτυπώνεται και στις «αποκαλύψεις που υπήρξαν για παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και για την εντολή της συζύγου του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας να συλληφθούν. Την ίδια στιγμή φαίνεται ο κ. Τσίπρας μέσω της ΕΥΠ να παρακολουθεί τον κ. Καμμένο. Είναι φυσιολογικά όλα αυτά; Είμαι πεπεισμένος ότι σε λίγο, το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς θα είναι άρθρο στον Ποινικό Κώδικα».

Πλέον, εξήγησε ο κ. Λαζαρίδης, «η πλειοψηφία της Προανακριτικής Επιτροπής αποφάσισε να στείλει στον αρμόδιο εισαγγελέα τα πρακτικά από την αρχική κατάθεση του Νίκου Παππά, αλλά και το ηχητικό ντοκουμέντο που κατέθεσε ο κ. Μιωνής με το ερώτημα της ψευδορκίας. Και αυτό γιατί οι διάλογοι που ακούγονται στο ηχητικό είναι εντελώς διαφορετικοί απ’ όσα είχε καταθέσει ο πρώην Υπουργός».